sâmbătă, martie 01, 2008

Bogdan Boza insistă


Bogdan Boza a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui PD-L, Emil Boc. Poate vă întrebaţi ce conţinea scrisoarea? Iată:

"Domnule Preşedinte Emil Boc,
Vă scriu aceste rânduri în calitate de coleg, animat de aceleaşi principii, pe care, până nu demult, le promovaţi şi Dumneavoastră: transparenţa, evaluarea obiectivă, comunicarea directă, principialitatea şi verticalitatea. Din nefericire, derapajele grave pe care le-am resimţit în calitate de “inamic public” al noii politici a PD-L, de promovare a nepotismului, m-au determinat să am această reacţie.
Cu regret, am constatat, domnule Preşedinte Emil Boc, faptul că alegerile din cadrul OTPD-L desfăşurate în zilele de 23, respectiv 24 februarie, au constituit momentul zero al clonării fostului U.T.C.. Ziua de 23 februarie va rămâne în conştiinţa publică drept ziua “impunerii democratice unanime” a dnei Monica Iacob Ridzi, exponent “ideal” al tinerilor democrat-liberali, potrivit unităţii de măsură intitulată de colegul nostru, dl. Ioan Olteanu, “boc-ul”.
Este demoralizator şi demotivant pentru un tânăr plin de efervescenţă ideatică, domnule Preşedinte Emil Boc, să asiste la unanimităţii “impuse” după 18 ani de la Revoluţie. Monica Iacob Ridzi a reuşit, în numai o zi de la “numire” să atingă o performanţă semnalată de către istoria politică recentă într-un singur caz celebru: dictatorul Hugo Chavez!
În ziua de 24 februarie, domnule Boc, am fost încercat de un sentiment de deja-vu. Am “retrăit”, o altă “impunere democratică” în consonanţă absolută cu spiritul doctrinei populare: “alegerea” Elenei Udrea pentru postul de Secretar Executiv al BPN al P.D.. Îmi amintesc ca şi cum ar fi fost ieri, domnule Preşedinte, siajul lăsat de doamna Elena Udrea în efervescenta dumneaei navigare în rada exterioară a politicii, cu vânt în pupă, de la TSD la PNL, urmată de “ancorarea” în “dana” P.D., sub atenta oblăduire a Comandantului, dl. Preşedinte Traian Băsescu. Sunt scârbit, domnule Boc, de “spontaneităţile” cartonaşelor roşii, ridicate “unanim, democratic” într-un cuget şi-o simţire de colegii mei, pe care-i cunosc de mai bine de 2 ani de zile. Sunt siderat de marcarea cu puncte a buletinelor de vot, potrivit unei codificări “prestabilite spontan”, pentru ca nu cumva proiectul politic al “duşmanului de clasă”, adică al persoanei subsemnatului, să dărâme unităţile de măsură consacrate: “boc-ul”, iar acum, “elen-ul”.
Domnule Preşedinte Emil Boc, noua direcţie pe care o imprimaţi PD-L-ului seamănă din ce în ce mai mult cu o derivă ideatică. “Alegerile” în cadrul organizaţiei de tineret a PD-L, desfăşurate atât de recent, m-au făcut să realizez că aţi ales să patronaţi plagiatul şi nepotismul.
Patronaţi plagiatul, domnule Emil Boc, pentru că toleraţi afirmaţiile calomnioase ale noului exponent al OTPD-L, Monica Iacob Ridzi, în care mă acuză că i-am “furat proiectul”, deşi 50% din proiectul pe care noua mea “şefă” îl menţionează cu atâta înflăcărare provine din viziunea mea politică din 2006, intitulată şi atunci, ca şi acum “Mai puternici, Împreună!”.
Patronaţi nepotismul, domnule Emil Boc, pentru că sunteţi complice la promovarea Elenelor, pe baza apartenenţei lor genealogice sau simpatiilor. Dacă în cazul colegei noastre Monica Iacob Ridzi, aţi menţionat ce anume aţi apreciat la proiectul acesteia, în fapt, proiectul meu, vă întreb, care parte a proiectului politic al Elenei Băsescu va sedus? Câte dezbateri despre viziunile politice ale candidaţilor la funcţiile scoase la mezat sâmbătă şi duminică aţi organizat în calitate de prezumtiv Preşedinte echidistant al PD-L?
Îmi permit, domnule Preşedinte Emil Boc, să vă dau un sfat colegial şi să fac, totodată, un apel la conştiinţa Domniei Voastre: demisia de onoare este un gest nobil, cavaleresc şi bărbătesc. Am încredere, domnule Boc, că nu aţi uitat ce înseamnă aceste atribute".

2 comentarii:

Anonim spunea...

Bogdan asta seamana cu profesorul ala din Buzau,care, nenorocitul a castigat si o sa dea afara icoanele din scoli ca indracit cum este cred ca ii frigeau ochii.

Bibliotecaru spunea...

:)
Nu cred că Boza este îndrăcit, are şi el dreptatea lui, altfel nu l-ar băga presa în seamă.
Nici cel care "a scos icoanele din şcoli" nu era îndrăcit. Sunt mulţi oameni care consideră icoanele chip cioplit, de fapt toţi care nu sunt ortodocşi. Asta nu înseamnă că sunt cu toţii draci.
Personal mi-aş dori o icoană în şcoală, poate şi nişte tablouri, poate şi alte obiecte de artă... Totul cu măsură, este o cerere imperativă a mântuitorului.
Puţină lume ia seamă la această cerere imperativă şi cred că mai mult înseamnă mai bine.

Matei 6
7 Cind va rugati, sa nu bolborositi aceleasi vorbe, ca paginii, carora li se pare ca, daca spun o multime de vorbe, vor fi ascultati.
8 Sa nu va asemanati cu ei; caci Tatal vostru stie de ce aveti trebuinta, mai inainte ca sa-I cereti voi.
9 Iata dar cum trebuie sa va rugati: Tatal nostru care esti in ceruri!Sfinteasca-se Numele Tau;
10 vie imparatia Ta; faca-se voia Ta, precum in cer si pe pamint.
11 Pinea noastra cea de toate zilele (Sau: pentru mine.) da-ne-o noua astazi;
12 si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri (Greceste: Lasa-ne datoriile noastre, cum si noi am lasat pe ale datornicilor nostri.);
13 si nu ne duce in ispita, ci izbaveste-ne de cel rau. Caci a Ta este imparatia si puterea si slava in veci. Amin!
14 Daca iertati oamenilor greselile lor, si Tatal vostru cel ceresc va va ierta greselile voastre.
15 Dar daca nu iertati oamenilor greselile lor, nici Tatal vostru nu va va ierta greselile voastre.