sâmbătă, martie 01, 2008

La vânătoare de braconieri


Jandarmii tulceni au organizat ieri o acţiune pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol în zona lacurilor Goloviţa şi Zmeica de pe raza comunei Baia, informează un comunicat remis AMOS News.
În jurul orei 08,40, în dreptul localităţii Baia, au observat doi bărbaţi într-o ambarcaţiune din tablă, care, văzând barca de patrulare a Jandarmeriei, încercau să se ascundă în stuf, profitând şi de ceaţa instalată pe lac. Pentru că aceştia nu s-au supus somărilor verbale repetate, jandarmii au executat un foc în plan vertical. Cei doi urmăriţi s-au oprit, iar jandarmii au constatat că aceştia aveau 3 km de plasă mono-filament şi peste 300 kg de peşte.
Cei în cauză se fac vinovaţi de comiterea infracţiunilor de „deţinerea uneltelor de pescuit din plasa mono-filament” şi „pescuitul cu plasă mono-filament”, dosarul cu actele premergătoare fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Babadag.

Se gândeşte oare cineva, atunci când braconează, că adevărata pagubă nu constă în valoarea peştilor ci în faptul că peste câţiva ani nu va mai fi peşte nici pentru a repopula apele?

Niciun comentariu: