duminică, martie 02, 2008

UDMR mimează în continuare că nu înţelege


UDMR a avut o opinie tranşantă în ceea ce priveşte Kosovo, care a fost aceeaşi cu cea formulată de SUA, Marea Britanie sau Franţa, spre deosebire de organizaţiile civice maghiare, considerate radicale, care "s-au bâlbâit în această problemă", spune Marko Bela. "Noi am avut o opinie tranşantă în legătură cu Kosovo, iar partidele româneşti au avut o opinie la fel de tranşantă. Întâmplător, de data aceasta UDMR a fost de opinia unor mari puteri, SUA, Marea Britanie, Franţa”, a afirmat, sâmbătă, preşedintele UDMR, Marko Bela, citat de corespondentul MEDIAFAX.
The image “http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1687/2425685/1/marko-bela-20.jpg?width=300&height=300” cannot be displayed, because it contains errors.
El a spus că UDMR nu face în fiecare zi declaraţii demagogice şi populiste şi nu vrea să apară în fiecare moment ca o organizaţie ultraradicală. "Dar atunci când apare o problemă reală şi e nevoie de o decizie reală şi când miza e importantă, atunci UDMR are capacitatea de a-şi expune părerile, de a adopta prompt şi operativ o poziţie clară, fără echivoc. Aşa cum am adoptat în legătură cu Kosovo, în timp ce colegii noştri ultraradicali, grupările din afara UDMR, în afară de bâlbâieli nu au spus nimic”, a mai spus Marko Bela.După ce Parlamentul României adoptase o Declaraţie prin care nu recunoscuse declararea unilaterală a independenţei Kosovo, liderul UDMR, Marko Bela, a declarat că parlamentarii Uniunii au votat împotriva acestui document considerând că singura soluţie raţională este proclamarea independenţei statului Kosovo.

Marko Bela, fratele meu român, problema nu este dacă aveţi sau nu dreptate. Problema este că ar fi trebuit să discutaţi în Guvernul României această problemă apoi Guvernul României să fi discutat cu Parlamentul României şi cu Preşedenţia României (sau Administraţia Prezidenţială, cum îi spune acum) şi să ajungeţi la un comunicat care să reprezinte punctul de vedere al României. Domnia voastră sunteţi astăzi parte din instituţiile statului român tocmai pentru a nu se exprima fiecare cetăţean după cum crede de cuviinţă, care pentru, care împotrivă. Desigur, puteaţi să vă comunicaţi părerea în cadrul instituţional, chiar dacă era contrară majorităţii, dar, dacă majoritatea lua hotărârea că nu recunoaşte Kosovo, domnia voastră trebuia să vă supuneţi ei. Acestea sunt regulile jocului şi nu înţeleg de ce trebuie să vi le reamintesc eu, un om după stradă. Ce aţi face domnia voastră dacă un membru al UDMR ar face constant declaraţii contrare minorităţii maghiare şi a politicii pe care partidul domniei voastre o susţine? Probabil că l-aţi da afară din partid. De ce aveţi unităţi de măsură diferite pentru drepturi şi obligaţii?

Niciun comentariu: