miercuri, martie 05, 2008
Campanie igienizare
Marţi, 4 martie a debutat campania de igienizare – combaterea şobolanilor şi combaterea ţânţarilor (larve şi adulţi) pentru anul 2008.
Deratizarea se va efectua în cercuri concentrice, de la exteriorul oraşului spre centru şi va consta în tratarea obiectivelor de tip locuinţe individuale (case-vile), asociaţii de locatari /proprietari, agenţi economici, ministere, reţele edilitare RADET, APA NOVA, ROMTELECOM, etc.
Tratamentele de deratizare aferente Campaniei de igienizare 2008 vor debuta prin tratarea:
• subsolurilor asociaţiilor de locatari şi proprietari;
• pieţelor agroalimentare;
• suprafeţelor construite şi neconstruite aparţinând agenţilor economici;
• reţelei de canalizare a ROMTELECOM;
• locuinţelor individuale tip case-vile.
Ulterior, se vor efectua tratamente de deratizare şi la celelalte categorii de obiective.
Tratamentele pentru combaterea populaţiilor de ţânţari vor debuta iniţial în habitatele unde dezvoltarea acestora este posibilă şi în anotimpul rece:
• Subsolurile şi casa scării aparţinând asociaţiilor de locatari şi proprietari;
• Reţelele edilitare - APA NOVA, RADET;
• Subsolurile agenţilor economici şi ale imobilelor.
În momentul în care condiţiile meteorologice vor fi favorabile dezvoltării populaţiilor de ţânţari în habitatele exterioare, se va trece la tratarea lacurilor şi a malurilor acestora, zonelor rezidenţiale şi industriale, terenurilor virane, spaţiilor verzi, parcurilor, grădinilor publice, cimitirelor, aliniamentelor stradale, etc.
Tratamentele exterioare vor fi executate cu generatoare de ceaţă rece, montate pe autoturisme.
Si în acest an la recomandările Comisiei Interministeriale de Supraveghere Metodologică şi Recepţie se vor continua acţiunile de evaluare a gradului de infestare cu ţânţari şi a gradului de infestare cu şobolani pentru toate tipurile de obiective. Se vor efectua tratamente de combatere a şobolanilor şi/sau a ţânţarilor in locaţiile descoperite cu grad mare de infestare.
Comisia Interministerială de Supraveghere Metodologică şi Recepţie (C.I.S.M.R.), formată din experţi ai Ministerului Sănătăţii; Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale; Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor supraveghează şi coordonează metodologic activitatea societăţii.
Această comisie este un organism neutru, care are rolul de a aproba metodologiile de lucru, reţetele utilizate, frecvenţa tratamentelor etc.
Tratamentele de igienizare se vor efectua conform planificării, respectând numărul de brigăzi alocate:
• Asociaţii de locatari şi proprietari - tratamente de combaterea a şobolanilor şi a ţânţarilor cu un număr mediu de 20 brigăzi pe an;
• Agenţi economici - tratamente de combaterea a şobolanilor şi a ţânţarilor cu un număr mediu de 10 brigăzi pe an;
• METROREX – 1 brigadă alocată din brigăzile stabilite pentru agenţii economici – tratamente de combaterea a şobolanilor şi a ţânţarilor;
• ROMTELECOM – 1 brigadă - tratamente de deratizare;
• APA NOVA - 6 brigăzi - tratamente de combaterea a şobolanilor şi a ţânţarilor;
• RADET – 4 brigăzi alocate din cele stabilite pentru agenţii economici - tratamente de combaterea a şobolanilor şi a ţânţarilor;
• Pieţe - 2 brigăzi alocate din cele stabilite pentru agenţii economici - tratamente de combatere a şobolanilor;
• Maluri de lac - 1 brigadă alocată din cele stabilite pentru agenţii economici - tratamente de combaterea a şobolanilor şi a ţânţarilor;
• Parcuri, grădini publice, cimitire - 4 brigăzi alocate din cele stabilite pentru agenţii economici - tratamente de combatere a şobolanilor;
• Tratamente de suprafaţă ULV (zone cu vegetaţie) - 6 brigăzi - tratamente de combaterea ţânţarilor;
• Evaluare/tratare la Case şi vile - 6 brigăzi - tratamente de combatere a şobolanilor;
• Evaluare/tratare (toate obiectivele – combatere a şobolanilor şi combatere a ţânţarilor) – 3 brigăzi, rolul acestora fiind acela de a monitoriza permanent ansamblul obiectivelor de pe teritoriul municipiului Bucureşti şi de a interveni prompt pentru stingerea focarelor.
Vă reamintim că respectând prevederile contractului încheiat cu CGMB, societatea 3D ROMÂNIA nu percepe bani direct de la beneficiarii tratamentelor de igienizare (asociaţiile de locatari, agenţii economici, proprietarii locuinţelor individuale, etc.) fiind necesară doar confirmarea prestaţiilor pe bonurile de lucru.
Contravaloarea prestaţiilor este plătită din bugetul local al municipiului Bucureşti.
Prin urmare nici un salariat al societăţii noastre nu dispune de chitanţier sau facturier.
Pentru evitarea confuziilor şi a eventualelor substituiri, angajaţii societăţii 3D ROMÂNIA vor purta şi în acest an echipament de lucru personalizat şi ecusoane cu sigla societăţii.
Prestaţiile de igienizare se referă strict la combaterea şobolanilor şi combaterea ţânţarilor (larve şi adulţi). Alte categorii de vectori sau insecte generatoare de disconfort: şoareci, gândaci, purici, căpuşe, muşte, omizi etc. nu fac obiectul contractului mai sus menţionat.
În situaţia în care se înregistrează probleme de infestare cu şobolani sau cu ţânţari la oricare dintre obiectivele cuprinse în contract, aflate pe teritoriul municipiului Bucureşti, vă rugăm să ne contactaţi dispeceratul 3D Romania la tel. 340.86.50; 0801.00.33.33; fax 340.59.86.
Reprezentanţii mass-media sunt aşteptaţi marţi 4 martie, orele 8.30 la sediul firmei 3D România în Str.Buchetului nr.10-12, sector 3.
Pentru informaţii suplimentare apelaţi numărul de telefon 252.47.85.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu