luni, martie 10, 2008

Ce culoare ar fi trebuit să aibă cartonaşele?


Viaţa se revoltă uneori, alteori se răzbună. Spuneam ieri că Elena Băsescu a ţinut un mic discurs în faţa studenţilor. În acest moment am şi câteva imagini de la acel tulburător discurs.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Am vazut si eu discursul. Mi rusine de rusinea lu' taica-su.

Bibliotecaru spunea...

Se pare că Băsescul Tatăl a insistat că nu este momentul alegerii Elenei în fruntea tineretului democrat-liberal. Umblă vorba că ar fi spus, "lăsaţi-o să mai crească". Dacă însă s-a încăpăţânat să candideze, ar fi fost foarte rău să piardă la alegeri. Aşa ca a ieşit unanim, minus 6 voturi.
Din nefericire pentru domnişoara Băsescu eu nu pot face comparaţie decât cu Daciana Sârbu de acum câţiva ani. La capitolul capacitate politică, nu prea văd însă cum aş putea să o compar pe Daciana cu Elena, nici de frică. Sociologic este foarte interesant, şi Daciana a avut înclinaţia spre politică probabil tot din cauza "meseriei" tatălui. Diferenţa maximală este că în timp ce Daciana (şi ea la vremea când era imaginea TSD era apreciată drept frumoasa social-democrată) a depăşit statul de "fetiţă frumuşică" alăturând fericit imaginii plăcute o seriozitate şi o experienţă politică care nu lasă loc de comentariu, în cazul Elenei... eu încă nu văd nimic politic.
Maturitatea politică a fost atât de mare încât nu am aflat decât foarte târziu că Daciana Sârbu este fată de fruntaş PSD-ist. În vremea când TSD-ul era condus de cuplul politic Sârbu-Ponta, TSD era un organism puternic şi viril, era o voce foarte ascultată în cadrul PSD şi, nu de puţine ori, i-am auzit criticând virulent seniorii.
Domnişoara Elena Băsescu poate va ajunge un mare om politic, nu ştiu. Ceea ce ştiu eu este că astăzi nu este un personaj potrivit pentru şefia PD-L. Cred că aroganţa tânărului Bogdan Boza ar fi fost mai benefică pro partid decât contra partid. Părerea mea.

Argusdre spunea...

Caraghioslac de mahala.Nu va ingrijorati, ca lor nu le este rusine deloc.Fac pariu cu oricine.

PS.d-le Florescu, daca deranjul nu-i prea mare, spuneti-mi si mie cum se pate scie Bold intr-o postare (ca v-am vazut folosind si acest mijloc).Eu nu prea-s priceput in astea.Multumesc!

Bibliotecaru spunea...

@ argustre
De obicei, comentariului şi textul unui post respecta mare parte din aşa numitele TAG. Dacă observaţi, sub locul unde se introduce comentariul, scrie că "Puteţi utiliza unele etichete HTML, cum ar fi..."
BOLD foloseşte TAG-ul "b".
La începutul textului pe care îl doriţi îngroşat puneţi semnul mai mic, litera b, semnul mai mare, apoi puneţi textul care trebuieşte îngroşat, totul se încheie cu semnul mai mic, semnul slash (cel de împărţire), iarăşi litera b, semnul mai mare. Semnul slash, sau per, cum este numit la noi, indică că s-a terminat tag-ul.
Dacă doriţi să scrieţi înclinat, italic, cum se mai spune, faceţi exact acelaşi lucru numai că în loc de litera "b" puneţi liteara "i". Atenţie!
Tag-ul de bold şi italic are efect asupra textului până la comanda de închidere a efectului, partea cu slash. Dacă descoperiţi ca aveţi tot textul îngroşat sau înclinat înseamnă, de obicei, că aţi uitat să puneţi tag-ul de închidere sau să puneţi acel slash în tag-ul de închidere.
O comandă echivalentă tag-ului "b" este şi tag-ul "strong", care funcţionează la fel, numai că în loc de "b" puneţi "strong". De obicei acesta se foloseşte pentru a indica mai multe caracteristici ale textului în acelaşi timp.

Vă recomand să vă uitaţi şi aici pentru a înţelege mai bine:
http://www.w3schools.com/tags/tag_font_style.asp
Aveţi şi un tabel, pe la mijlocul foii, care vă arată folosirea şi efectele folosirii tag-urilor.
Ca să nu faceţi confuzii, tagul "br" din cel de al doilea tabel este introdus pentru a face salt la linia următoare, br vine de la break şi nu are legătură cu tagurile b, i, tt...

Funcţie de editorul care este implementat serverul pe care lucraţi, aţi putea să aveţi butoane de bold, italic, mărimea caracterului şi chiar să funcţioneze şi clasica combinaţie word CTRL+B.
Dacă editaţi pe blogger, aveţi un buton "b" pentru bold şi "i" pentru italic. Selectaţi şi apăsaţi butonul. În modul Compose puteţi interveni şi asupra tipului de caracter, culorii lui, alinierii, mărimii lui, plus butoanele de bold şi italic.
Poate v-ar mai putea interesa tag-ul de titlu (header) cu o funcţionare asemănătoare dar cu un efect ceva mai greu de controlat în cazul liniilor multiple.
http://www.w3schools.com/tags/tag_hn.asp

Argusdre spunea...

@Biblotecaru
Va multumesc mult!Am plecat sa exersez.