duminică, martie 23, 2008

Ionuţ Cosmin Sandu


Slt. post-mortem Ionuţ Cosmin Sandu, căzut la datorie în Afganistan
The image “http://www.mapn.ro/eveniment/2008/200803/20080322/master.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Un militar ucis şi altul rănit în Afganistan

Un militar din Batalionul 300 Infanterie “Sfântul Andrei”, dislocat în Afganistan, a fost ucis şi un altul, rănit, joi, 20 martie, în jurul orei 15.00, la nord de Qalat.

Fruntaşul Ionuţ Cosmin SANDU a decedat, iar caporalul Silviu ATANASIU a fost rănit la piciorul stâng, când autovehicul HUMVEE în care se aflau a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.

La momentul producerii exploziei, militarii îndeplineau o misiune de patrulare în provincia Zabul.

Conform procedurilor standard de operare în astfel de situaţii, zona a fost imediat securizată, iar militarul rănit a fost evacuat de urgenţă la spitalul din baza Langman, unde beneficiază de asistenţă medicală specializată.

Fruntaşul Ionuţ Cosmin SANDU, în vârstă de 29 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Caporalul Silviu ATANASIU are 26 de ani şi este necăsătorit. Ambii, încadraţi la Batalionul 300 Infanterie “Sfântul Andrei” din Galaţi, erau la a doua misiune în Afganistan.

Împrejurările producerii evenimentului sunt cercetate de o comisie condusă de comandantul batalionului.

Conducerea Ministerului Apărării îşi exprimă profundul regret pentru producerea acestui tragic eveniment şi transmite sincere condoleanţe familiei greu încercate.

Ministrul Apărării l-a înaintat în grad pe militarul căzut la datorie în Afganistan


Ministrul Apărării a semnat astăzi, 21 martie, la propunerea şefului Statului Major General, ordinul de înaintare la gradul de sublocotenent post-mortem a fruntaşului erou Sandu Ionuţ Cosmin.

Teodor Meleşcanu a înaintat, de asemenea, preşedintelui României propunerea de decorare a sublocotenentului post-mortem Sandu Ionuţ Cosmin, căzut la datorie în Afganistan, în data de 20 martie.

Sandu Ionuţ Cosmin, născut în 1979 la Piscu, judeţul Galaţi, era operator artilerie şi rachete la Batalionul 300 Infanterie “Sfântul Andrei” din Galaţi. Era căsătorit şi avea doi copii.

Autovehiculul HUMVEE aflat în misiune a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. În urma deflagraţiei, Sandu Ionuţ a decedat, iar un alt militar a fost rănit.

Ceremonie militară la Baza Aeriană de la Bobocu

Sublocotenentul (post-mortem) Ionuţ Cosmin Sandu, căzut la datorie pe timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan, va fi adus în ţară cu o aeronavă militară aparţinând Forţelor Aeriene Române, duminică, 23 martie 2008, în jurul orei 13.00.

Un ceremonial militar-religios se va desfăşura după sosirea aeronavei la Baza Aeriană de la Bobocu, judeţul Buzău. În cadrul acestuia va fi prezentat ordinul ministrului apărării, Teodor Meleşcanu, privind înaintarea la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Ionuţ Cosmin Sandu.

Funeraliile sublocotenentului (p.m.) Sandu vor avea loc marţi, 25 martie, la Cimitirul Eternitatea din Galaţi.

Accesul în Baza Aeriană Bobocu va fi permis duminică, 23 martie, începând cu ora 12.00.

Niciun comentariu: