marți, aprilie 29, 2008

Gura păcătosului are alunecări freudiene



Liderul PDL Mureş, Dorin Florea, s-a declarat, din greşeală, membru PNL (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele PDL Mureş, primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat, marţi, din greşeală, că este membru PNL, după ce a apărut la o manifestare cu o insignă a PDL şi, întrebat dacă a început campania electorală, a răspuns că i-a dăruit cineva insigna cu PNL. Florea a participat la inaugurarea Centrului de management pentru situaţii de criză şi a purtat la rever o insignă cu PDL. Întrebat dacă participă cumva la o manifestare electorală, Florea a greşit, răspunzând că este "PNL-ist". "Mi-a făcut cineva cadou această insignă cu PNL. Dar pot să-mi ascund că sunt PNL-ist, ce Dumnezeu?", a spus Florea, spre stupoarea asistenţei, care a izbucnit apoi în râs. După aceasta, Florea a rectificat şi a spus că este "PDL-ist". Florea, care a făcut parte din PNŢCD, apoi a fost o perioadă independent, după care s-a înscris în PD, devenit PDL, s-a aflat în conflict cu conducerea liberală încă din prima perioadă a câştigării alegerilor de către Alianţa Dreptate şi Adevăr, formată din PNL şi PD.

Cine greşeşte că le acordă încredere acestor oameni? Probabil că cineva la votat drept lider de filială.Căutând o poză cu domnia sa, am dat peste două articole interesante.

Forin Florea, primarul preferat al maghiarilor
Transilvania - Banat - Dorin Florea, primarul preferat al maghiarilor
Adrian A. Giurgea
Marti, 18 Decembrie 2007

» Jumatate dintre maghiarii din Targu-Mures apreciaza activitatea primarului Dorin Florea, potrivit unui sondaj al UDMR

» Cetatenii spun ca edilul apara atat interesele maghiarilor, cat
si pe cele ale romanilor

» UDMR Mures a refuzat sa prezinte rezultatele care demonstrau clar ca Dorin Florea nu are contracandidat pe masura

Dorin Florea se bucura in continuare de sustinerea targumuresenilor, indiferent de etnie. Majoritatea lucrurilor bune cu care UDMR ar fi vrut sa iasa in campania electorala pentru a le prezenta ca fiind realizari ale lui Laszlo Borbely, sunt asociate de electoratul de etnie maghiara din Targu-Mures cu primarul municipiului si cu Consiliul Local. Acest lucru il demonstreaza cel mai recent sondaj de opinie local realizat la comanda UDMR de Centrul de Cercetari Sociale "Max Weber" din Cluj-Napoca pe un esantion de 1804 persoane din care 1004 maghiari si 800 de romani. Cele mai relevante in acest sens sunt raspunsurile date de subesantionul de etnie maghiara unde, 49% din respondenti au declarat ca sunt satisfacuti si foarte satisfacuti de activitatea actualului primar de la Targu-Mures, in timp ce 54% din respondenti au sustinut ca Dorin Florea este atat primarul romanilor cat si al maghiarilor din oras.
Liderii UDMR s-au ferit sa faca, insa, public rezultatul raspunsului la intrebarile care vizau o confruntare directa intre Dorin Florea si Laszlo Borbely sau Sandor Csegzi, potentialii candidati ai UDMR la fotoliul de primar.
"Acest sondaj ne dovedeste ca nu e deloc usor ca sa bata un candidat pe Dorin Florea. Va fi o lupta foarte grea. Sunt anumite subiecte care nu vrem sa fie publice deocamdata, sunt alte lucruri care vor fi publice la momentul potrivit pentru ca avem nevoie si de o strategie pentru aceste alegeri", a declarat, ieri, presedintele UDMR Mures, Attila Kelemen, care a subliniat totodata ca pe 19 ianuarie, cu ocazia sedintei CRU de la Targu-Mures, se va decide atat strategia, cat si modul in care vor fi fructificate rezultatele sondajului.
Primarul de la Targu-Mures, Dorin Florea, nu este surprins de rezultatele sondajului UDMR. "Electoratul din Targu-Mures este un electorat matur si responsabil, bine informat". Edilul-sef a mai adaugat ca, in situatia in care el nu ar candida in 2009 sau daca ar fi intrebat pe care din cei doi candidati ai UDMR sa il aleaga, ar indemna electoratul sa-l voteze pe Sandor Csegzi, deoarece Borbely are "un comportament de navetist".
Dorin Florea a mai spus ieri ca in ceea ce priveste intrebarea ale carei rezultate nu au fost facute publice de UDMR, are informatii ca peste 60% din respondenti l-ar fi votat pe el.

Mânăriile primarului Dorin Florea l-au adus în atenţia DNA-ului

imagine pentru Mânăriile primarului Dorin Florea l-au adus în atenţia DNA-ului
Un teren de 3,5 hectare aparţinând domeniului public, cu utilităţi instalate pe cheltuiala bugetului local, a fost închiriat de Primăria Tîrgu Mureş Aspharom-ului, firmă privată, la preţul de închiriere al unui apartament din centrul oraşului. După expirarea contractului de închiriere, Aspharom a continuat să ocupe spaţiul pe gratis. Cele 10 miliarde de lei, reprezentând capitalul social al societăţii Consiliului Local, Asfamur, s-au scurs prin asocierea în partiţie în buzunarele Aspharom-ului. Un utilaj de încărcare frontală achiziţionat din banii publici cu 2,5 miliarde lei este şi acum folosit de Aspharom.
Consilierii locali sunt manipulaţi
Un control a Curţii de Conturi privind finanţele publice ale CL pe anul 2004 a luat calea DNA-ului după ce primarul Dorin Florea s-a jucat de-a "uite popa, nu e popa" cu CL, ascunzându-i nu numai actul de control propriu-zis, în care consilieri locali erau nominalizaţi cu responsabilităţi în neregulile semnalate, dar şi rezumatul acestui act de control, numit Raportul Curţii de Conturi privind Finanţele Publice ale CL pe anul 2004, care este un act public pe care îl poate studia oricine. Parţial, faptele cuprinse în acest raport au fost publicate în săptămânalul nostru. Abia după aceea, primarul Dorin Florea a catadicsit să prezinte consilierilor acest raport, într-o şedinţă extraordinară desfăşurată cu uşile închise. În urma acesteia, se pare că nimeni nu s-a dumirit cum stau lucrurile pentru că Benedek Istvan, liderul grupului de consilieri UDMR din CL, a cerut executivului, printr-o adresă scrisă, prezentarea actului de control al Curţii de Conturi. Executivul s-a făcut că plouă, aşa că membrii Comisiei de buget, condusă de Benedek, s-au adresat Curţii de Conturi care, într-un final, a permis studierea de către consilieri a actului de control, a raportului şi a anexelor acestuia."După studierea documentelor, am ajuns la concluzia că avem o legislaţie bizară prin care, neavând informaţiile corecte, poţi să greşeşti foarte mult şi se poate manipula foarte mult. Mai multe persoane, şi din executiv, şi din CL, manipulează. Consilierii decid în faţa informaţiilor şi argumentelor prezentate, nu se apucă să caute în arhivă. Aţi văzut ce volum de material există la şedinţele CL. Am fost întrebaţi de presă ce atitudine am avea dacă s-ar da o hotărâre judecătorească definitivă împotriva noastră. Să vă dau un exemplu? un material în legătură cu o anumită licitaţie pe care nu l-am văzut niciodată în Comisia de buget", a declarat pentru "Punctul" Benedek Istvan.
Suntem înşelaţi cu toţii
Iată deci că nu numai presa este indusă în eroare, atunci când, la şedinţele de Consiliu, în mapele pentru presă sunt prezentate doar expunerile de motive, nu şi hotărârile care se iau. Executivul minte fără ruşine şi consilierii locali, şi presa şi, în ultimă instanţă, opinia publică informată de presă, electoratul care apoi este chemat la vot cu surle şi trâmbiţe şi sloganuri despre datoria civică. "Aceste materiale conţin date nereale şi aici există responsabili care ar trebui să fie traşi la răspundere", a mai spus Benedek Istvan.
Florea la DNA
Şi cum cu toţii ştim cum merge Justiţia în ţara asta, ne-am interesat la DNA despre anchetarea primarului Florea în legătură cu controlul Curţii de Conturi. Am primit următorul comunicat: "Referitor la solicitarea dvs. din data de 12.06.2006, Biroul de informare şi relaţii publice este împuternicit să vă comunice că orice detalii legate de o eventuală anchetă iniţiată împotriva persoanei menţionate de dvs., reprezintă date care, potrivit art. 12 lit. e şi f din Legea nr. 544/2001, ar periclita rezultatul anchetei". În adresa noastră solicitasem însă nu neapărat date despre anchetă, ci am dorit să ştim dacă există un dosar de urmărire penală împotriva primarului Florea. "Noi v-am răspuns prin comunicatul pe care vi l-am trimis. Interpretaţi şi dumneavoastră", ne-a răspuns Livia Săplăcan, purtătoarea de cuvânt a DNA. Deci, "interpretaţi şi dumneavoastră". Răzvan Cirezaru 2006-06-27

Niciun comentariu: