miercuri, aprilie 30, 2008

Ioan Rus: Nemernicii de la guvernare nu sunt în stare nici să aibă grijă de românii din afară


Ioan Rus: Nemernicii de la guvernare nu sunt în stare nici să aibă grijă de românii din afară (Imagine: Mediafax Foto)
Vicepreşedintele PSD Ioan Rus i-a criticat, miercuri, la Satu Mare, pe reprezentanţii Guvernului Tăriceanu, numindu-i "nemernici" pentru că nu reuşesc să controleze criza românilor din afara graniţelor ţării. Ioan Rus a declarat, miercuri, la evenimentul lansării candidaţilor PSD Satu Mare pentru alegerile locale, că Guvernul Tăriceanu II este cel mai slab pe care l-a avut România vreodată. "Ce se întâmplă în România este un dezastru naţional. Avem de-a face cu cel mai slab Guvern dintotdeauna. Poporul român are nevoie de social-democraţie, iar noi trebuie să intrăm în acţiune cu adevărat. Noi am purtat bătălia pentru libera circulaţie a românilor, ca să ştie toţi românii cum arată Europa. Aceşti nemernici ce se află la guvernare nu sunt în stare nici să aibă grijă de românii care se află în afara ţării", a spus Rus în faţa a peste 1.000 de membri PSD. Liderul PSD a atacat şi "haitele de analişti portocalii, care stau seara la TV". "Nu trebuie să ne lăsăm intimidaţi de haitele de analişti portocalii care stau seara la TV. Ştim că lor le este bine, dar poporului nu", a mai declarat Ioan Rus. Vicepreşedintele PSD, Ioan Rus, a participat, miercuri, alături de vicepreşedintele Vasile Dâncu şi de europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu, la lansarea candidaţilor PSD Satu Mare pentru alegerile locale din iunie. La evenimentul care a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor au participat peste 1.100 de membri şi simpatizanţi PSD. La Primăria Satu Mare candidează, din partea PSD, medicul Dorel Coica, în timp ce pentru conducerea Consiliului Judeţean PSD îl susţine, alături de alte şase partide, pe candidatul independent Valer Marian.

Olteanu: Limbajul folosit de Ioan Rus mă face să cred că acesta a vorbit la beţie

Olteanu: Limbajul folosit de Ioan Rus mă face să cred că acesta a vorbit la beţie (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele Comisiei de Onoare a PNL, Bogdan Olteanu, consideră că limbajul nepotrivit felului său de a fi, folosit miercuri de social-democratul Ioan Rus, îl face să creadă că acesta "a vorbit la beţie" şi că este disperat pentru că este pe punctul de a pierde a patra oară alegerile în Cluj. "Limbajul nepotrivit cu felul său obişnuit de a fi, folosit astăzi (miercuri - n.r.) de domnul Ioan Rus, mă face să cred că acesta a vorbit la beţie. Alternativa ar fi cu mult mai rea pentru el, pentru că nu pot să cred că o persoană care a fost trei ani ministru de Interne nu ştie ce poate face un Guvern în afara graniţelor ţării", se arată într-o declaraţie a lui Olteanu, remisă de PNL agenţiei MEDIAFAX. Liberalul susţine că Ioan Rus "este disperat pentru că este pe punctul de a pierde pentru a patra oară consecutiv, în mod ruşinos, alegerile locale la Cluj, clasându-se pe locul 4". "Domnul Ioan Rus simte că de data aceasta va fi dat afară din partid pentru că s-au săturat de el şi cei de la PSD, oameni cu multe fasoane şi voturi puţine", adaugă Bogdan Olteanu. El consideră că "ruşinea unui mandat nul la Ministerul de Interne, caracterizat doar de un contract de sute de milioane de euro, pe baza căruia banii contribuabililor au fost aruncaţi pe fereastră, se poate şterge doar cu tăcere şi umilinţă, şi nu cu declaraţii sforăitoare, prin care speră să arate partidului cât de curajos este". Vicepreşedintele PSD Ioan Rus i-a criticat, miercuri, la Satu Mare, pe reprezentanţii Guvernului Tăriceanu, numindu-i "nemernici" pentru că nu reuşesc să controleze criza românilor din afara graniţelor ţării.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Nu stiu daca Rus greseste prea mult?

Bibliotecaru spunea...

Nici eu nu cred că domnia sa greşeşte, cu adevărat cei de la guvernare nu sunt interesaţi prea mult să facă lucrurile cum trebuie. Nu sunt însă convins nici că domnia sa este foarte sincer atunci când strigă interesul asupra acestor tipuri de probleme. De aceea tonul agresiv îmi pare un pic deplasat. Oare vom vedea un guvern cu adevărat interesat de probleme? Eu tot stau cu gândul la cele peste 80 de miliarde de euro datorie externă şi la gândul că vor trebui zeci de ani de foamete pentru a-i achita, în timp ce guvernanţii îndatorează ţara şi mai mult cu câteva miliarde de euro pe an.

Anonim spunea...

Ca si pilonul II care nu va fi niciodata operant asa cum evolueaza lumea nu cred ca vom mai apuca sa ne punem serios problema platii datoriei externe.

Bibliotecaru spunea...

Problema datoriei externe este mult mai încurcată decât credeam. Informaţia este atât de confuză încât îmi este teamă că de fapt este secretizată adevărata valoare. Sunt zeci de valori care se bat cap în cap.