An de an acelaşi lucru... nici măcar nu mai e o ştire, trăim în continuare decenii de (ne)împlinire. Dar cum să comentez pe un om al muncii care merge la mormântul unui simplu cetăţean şi... îi urează La Mulţi Ani!, că doar e ziua defunctului. Ascultaţi cu atenţie cuvintele:
Ceausescu, comemorat de nostalgicii "vremurilor bune"
InfoPortal - Luni, 26 Ianuarie 2009
Nicolae Ceausescu ar fi implinit, luni, 91 de ani, motiv pentru care mai multi admiratori si fosti membri ai Partidului Comunist au depus coroane de flori si au aprins lumanari la mormantul dictatorului, transmite MEDIAFAX.
Vremea urata a fost desemnata drept motivul prezentei slabe la cimitirul Ghencea din Capitala, desi unii nostalgici au fost de parere ca, regretabil, oricum nu ar fi venit mai multi simpatizanti.
In fruntea grupului de varstnici plini de regrete si amintiri frumoase de pe vremea comunismului s-a plasat, ca la orice comemorare a vreunui mare lider comunist roman, mandrul poet gorjean Gheorghe Caprita, inarmat cu un megafon. Pe care oricum nu l-a folosit, pentru ca vocea sa destul de puternica rasuna lejer in tot cimitirul.
Caprita, membru de seama al unui partid socialist-comunist si originar din judetul Gorj, a deviat putin de la subiect pentru a-si varsa naduful pe baronii locali Nicolae Mischie, Ionel Mantog si Dan Ilie Morega, care "au furat si pe vremea comunismului, si pe vremea capitalismului".
Gorjeanul a recitat poezii in cinstea lui Nicolae Ceausescu, ascultate atent de cei prezenti, in vreme ce alti membri convinsi ai noilor partide comuniste imparteau pliante si publicatii pentru adeptii ideologiilor de stanga. Au fost criticati inclusiv presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc, insa "criminalul" Iliescu a fost cel mai atacat dintre "dusmanii patriei". La fel ca la comemorarea victimelor Revolutiei, Iliescu a fost gasit vinovat de toate rele posibile din decembrie '89 si pana astazi.
Dupa o buna perioada in care "liderii" noilor partide comuniste au predicat cocotati pe mormintele de marmura din apropierea celui al fostului dictator, Caprita a strigat incheierea discursurilor si retragerea spre case, pe motiv de vreme neprielnica. Un coleg de partid zelos a incercat sa mentina inca putin atentia pensionarilor, citind o telegrama plina de afectiune care ar fi fost trimisa de Traian Basescu lui Nicolae Ceausescu, cu 22 de ani in urma. Caprita, insa, i-a taiat-o repede, considerand ca a stat destul in ploaie, si-a luat megafonul si a plecat, urmat de mare parte din putinii nostalgici.
El a fost oprit, insa, de un batran imbracat saracacios, care l-a antrenat intr-o discutie aprinsa privind trecutul glorios al comunismului si moduri de executare a lui Ion Iliescu.
"Eu daca l-as vedea pe strada pe Ceausescu, l-as impusca! Aa, pardon, pe Iliescu!", a decis batranul, gesticuland amplu si amenintator.
Dupa incheierea dezbaterii, membrii altui nou partid comunist, impreuna cu fostul lider comunist Ion Stanescu au depus doua coroane de flori - una pentru Nicolae Ceausescu si alta pentru sotia sa, Elena.
Mult mai discreti ca primul grup, acestia au plecat tacuti dupa ce au comemorat cuplul.
Prevazator din fire, Caprita a invitat asistenta la comomorarea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, pe 8 noiembrie si bineinteles, "pe 25 decembrie 2009 si pe 26 ianuarie 2010" Si sa ne vedem sanatosi si la multi ani!", a incheiat poetul.
Cuplul dicitatorial Elena si Nicolae Ceausescu a fost executat in 25 decembrie 1989, la o cazarma din Targoviste, in urma unui proces, in care cei doi au fost acuzati de genocid. Sentinta data a fost condamnarea la moarte a cuplului.
(sursa: http://www.infoportal.ro)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu