luni, ianuarie 26, 2009

Shakespeare, Cărtărescu, ICR


Dintr-un creator surpriză, domnul Cărtărescu s-a transformat într-un creator supradoză, pentru că a urmat o perioadă în care dozajul informărilor mediatice a fost supranormalizat. Iată că au trecut câţiva ani şi domnul Cărtărescu este deja un clasic.

"De la Shakespeare la Cărtărescu", la ICR
Scriitorul Mircea Cărtărescu (Imagine: Mediafax Foto)
Expoziţia de gravură "De la Shakespeare la Cărtărescu", cu lucrări ale studenţilor Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, va fi vernisată, joi, la Institutul Cultural Român (ICR) din Bucureşti, în prezenţa scriitorului Mircea Cărtărescu, informează institutul.

Vernisajul va avea loc de la ora 18.00, în prezenţa preşedintelui ICR, Horia-Roman Patapievici, a scriitorului Mircea Cărtărescu, a rectorului Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, Ruxandra Demetrescu, şi a lectorului Anca Boeriu.

Expoziţia cuprinde lucrări ale studenţilor Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, secţia Grafică, clasa lectorului universitar doctor Anca Boeriu.

Gravurile sunt inspirate de "Sonetele" lui William Shakespeare şi de volumul "De ce iubim femeile", de Mircea Cărtărescu.

Expoziţia va putea fi vizitată până pe 28 februarie.

(sursa: http://www.mediafax.ro)

Niciun comentariu: