Eu zic că e de bine, primarul nu trebuie să se priceapă neapărat la management sau buget, dar îşi poate angaja profesionişti. Iată că legea LEGE nr.286 din 6 iulie 2006 pentru modificarea şi completarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001.
Primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş, a învestit-o, marţi, pe Cristina Pârvulescu în funcţia de administrator public al acestei unităţi administrativ-teritoriale a Capitalei. Instituţia este prima dintre autorităţile publice de sector care utilizează funcţia de administrator public de sector, concept introdus prin Legea 286/2006 pentru modificarea pi completarea Legii administraţiei publice locale 215/2001.
Potrivit lui Cristian Poteraş, prin înfiinţarea postului de administrator public autoritatea locală de sector intenţionează să îşi continue proiectele edilitare începute, dar şi să înceapă altele noi prin atragerea de fonduri europene, în condiţiile în care urmează un an în care bugetele companiilor şi implicit ale instituţiilor publice ar putea fi afectate de criza economică.
"Fără bani nu poţi decât să întreţii anumite servicii către populaţie. De dezvoltare nu se pune problema. Nici pe departe nu vreau să spun că sectorul 6 a ajuns acolo unde mi-aş dori să ajungă", a spus Poteraş.
Edilul a mai precizat că în sectorul 6 mai sunt probleme privind canalizarea, fluidizarea circulaţiei, reabilitarea termică a blocurilor, realizarea parcărilor de reşedinţă, dar şi întreţinerea şi crearea de noi spaţii verzi, explicând că acestea pot fi soluţionate numai cu ajutorul fondurilor.
Potrivit primarului Sectorului 6, înfiinţarea postului de administrator public a fost făcută la sfârşitul lunii august 2008, prin hotărâre a Consiliului Local Sector 6, în 12 ianuarie fiind organizat examenul de ocupare a acestui post.
Postul de administrator public al sectorului 6 va fi remunerat cu un salariu stabilit de către primarul sectorului 6, pentru această funcţie Cristina Pârvulescu putând primi între 3.750 lei şi 6.200 lei.
Potrivit noului administrator public al sectorului 6, obiectivele propuse pentru 2009 constau în atragerea fondurilor europene pentru proiecte privind reabilitarea termică a blocurilor, reabilitarea şi realizarea de noi spaţii verzi, precum şi realizarea de parcări de reşedinţă.
Cristina Pârvulescu a lucrat, în perioada 2003-2008, ca director executiv în cadrul Direcţiei managementul creditelor externe din Primăria Capitalei, printre responsabilităţile sale fiind şi atragerea de fonduri europene pentru finanţarea proiectelor de investiţii prioritare ale Capitalei.
Potrivit Cristinei Pârvulescu, finanţările aduse în Primăria Capitalei au fost de aproximativ un miliard de euro, fiind în mare parte nerambursabile.
(sursa: http://www.mediafax.ro)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu