miercuri, ianuarie 28, 2009

Mult şi bine... la aşteptare mă refer


Cele patru coduri sunt lăsate pe linie moartă până la aprobarea bugetului. Iată însă că parlamentul nu doarme, dar speră...

Deputatii juristi au respins toate initiativele de modificare a codurilor penale si civile
InfoPortal - Miercuri, 28 Ianuarie 2009

Comisia juridica a Camerei a decis, marti, sa respinga toate proiectele de modificare a codurilor penale si civile, la initiativa fostului ministru al Justitiei Tudor Chiuariu, care a propus respingerea acestor initiative pana la adoptarea noilor coduri, transmite MEDIAFAX.

"Daca am putea sa avem o intelegere politica mai larga privind respingerea tuturor acestor initiative legislative pana la adoptarea proiectelor de noi coduri, cred ca ar fi in favoarea stabilitatii legislative in Romania", a sustinut Tudor Chiuariu.

El a explicat ca nu crede ca mai este cazul ca Parlamentul sa modifice codurile penale si civile punctual, pe anumite articole si sa dea nastere unei incoerente legislative.

"Am inteles ca inca nu s-a decis modalitatea de promovate a acestor coduri, daca va fi asumarea raspunderii am da nastere unei instabilitati legislative inutile pentru perioade mici de timp, modificarea legislatiei penale da nastere la unele problemele privind legea penala mai favorabila", a mai spus Chiuariu.

Propunerea sa a fost adoptata prin consens, fiind agreata si de presedintele Comisiei juridice, Daniel Buda (PDL), care mentionat ca "nimeni nu vrea aceasta instabilitate legislativa".

Propunerea deputatului PNL a fost sutinuta si de social-democratul Florin Iordache. "Codurile penale si civile, fiind foarte importante, tot ceea ce vine colateral sa vina cu raport de respingere, tocmai pentru a avea o unitate legislativa", a spus Iordache.

http://static.infoportal.ro/files/stiri/814/813220.jpg

Discutiile despre respingerea initiativelor legislative de modificare a codurilor din justitie a venit in contextul in care juristii au dezbatut un act normativ initiat de fostul deputat PSD Minodora Cliveti, care propunea modificarea Codului penal in vederea majorarii pedepsei pentru infractiunea de seductie, infractiunea de abandon sau servicii sexuale din partea unui minor care se prostitueaza si care a primit raport de respingere.

Executivul a retras din Parlament codurile civil, penal si pe cele de procedura civila si penala, pentru ca acestea sa fie reanalizate de specialistii Ministerului Justitiei si rediscutate in cadrul Guvernului si supuse unor noi runde de consultari, cu specialisti in justitie.
(sursa: http://www.infoportal.ro)

Niciun comentariu: