vineri, ianuarie 23, 2009

O întâlnire tête-à-tête


Întâlnirea Primului-ministru Emil Boc cu Baroneasa Emma Nicholson, co-preşedinte al Grupului la Nivel Înalt pentru Copiii României

Primul-ministru Emil Boc a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întâlnire cu Baroneasa Emma Nicholson, co-preşedinte al Grupului la Nivel Înalt pentru Copiii României. Premierul a mulţumit Baronesei Emma Nicholson pentru sprijinul acordat Guvernului României în ceea ce priveşte respectarea şi promovarea drepturilor copilului şi a asigurat că Executivul va continua măsurile de reformă în acest domeniu, în contextul mai larg al protecţiei familiale şi sociale.

La rândul său, Baroneasa Emma Nicholson a subliniat că va acorda, în continuare, Guvernului României expertiză internaţională pentru implementarea măsurilor de protecţie a drepturilor copilului.

Baroneasa a prezentat primului-ministru iniţiativa Parlamentului britanic de a crea grupuri de experţi parlamentari în fiecare stat membru al UE, care să se constituie ulterior într-o reţea europeană de acţiune pentru combaterea traficului de copii. Primul-ministru Emil Boc a afirmat că va sprijini cu toată deschiderea această iniţiativă, arătând că Executivul va demara discuţii cu cele doua Camere ale Parlamentului pentru începerea demersurilor necesare cooptării României ca partener în acest proiect.

Totodată, Baroneasa Emma Nicholson şi primul-ministru au discutat despre oportunitatea ca România să găzduiască Conferinţa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pe tema situaţiei copiilor cu dizabilităţi intelectuale aflaţi în instituţii europene.

Baroneasa Emma Nicholson şi primul-ministru Emil Boc au apreciat activitatea Grupului la Nivel Înalt pentru Copiii Românie, forum consultativ care a avut o contribuţie importantă în promovarea drepturilor copilului, alături de instituţii guvernamentale, organizaţii neguvernamentale naţionale şi internaţionale.




Niciun comentariu: