luni, ianuarie 26, 2009

Generalul de brigadă Dumitru Cocoru a fost numit adjunct al Directorului Serviciului Român de Informaţii


26-01-2009
Domnul general de brigadă Dumitru Cocoru a fost numit adjunct al Directorului Serviciului Român de Informaţii la data de 26 ianuarie 2009, prin Decret semnat de Preşedintele României.

A absolvit Academia Tehnică Militară, specialitatea Radioelectronică de Radiolocaţie, în anul 1983. Este doctor în ştiinţe inginereşti din anul 1998 şi titular al unui brevet de invenţie.

Domnul general de brigadă Dumitru Cocoru a desfăşurat o amplă activitate de proiectare în vederea realizării de aparate şi sisteme cu aplicaţii în domeniul comunicaţiilor. Este expert evaluator în cadrul Programului Naţional de Cercetare RELANSIN (1999) şi membru al Asociaţiei Inginerilor de Telecomunicaţii din România.

Din anul 1983 a lucrat în domeniul cercetării şi proiectării, deţinând o serie de poziţii de execuție și conducere la nivelul Institutului pentru Tehnologii Avansate. Anterior numirii în actuala funcție a fost șeful Direcției Generale Cercetare-Dezvoltare din cadrul SRI.

În anul 2004, a fost avansat la gradul de general de brigadă.

A participat la numeroase misiuni internaţionale, la acţiuni desfăşurate în cooperare cu parteneri străini şi a contribuit la elaborarea şi implementarea unor concepte moderne în domeniul cercetării şi dezvoltării tehnologiei comunicaţiilor, la nivelul SRI.
Vorbește fluent limba engleză.

S-a născut la 17.04.1958, este căsătorit şi are doi copii.

(sursa: http://www.sri.ro)

Cotidianul este un pic răutăcios, eu cel puţin aşa percep...

Băsescu a numit adjunct la SRI un specialist în interceptări

Preşedintele Traian Băsescu a semnat luni decretul privind numirea generalului de brigadă cu o stea, Dumitru Cocoru, în funcţia de adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, informează Administraţia Prezidenţială.

Numirea lui Dumitru Cocor vine după ce Traian Băsescu l-a schimbat din funcţia de adjunct al SRI, în ianuarie, pe Dumitru Zamfir. DNA a dispus trimiterea în judecată a generalilor în rezervă Ionel Marin şi Dumitru Zamfir, precum şi a maiorului Cătălin-Spiridon Miu, pentru modul în care şi-au achiziţionat apartamentele de serviciu.
http://media2.gruprc.ro/photo/thumbs/400_500/012009/3364d9d6948f3b742d0610fed8c38326.jpg
Dumitru Cocoru, 51 de ani, are gradul de general de brigadă, este de profesie inginer şi a deţinut funcţia de şef al Institutului pentru Tehnologii Avansate, o unitate care aparţine SRI.

Conform evidenţelor SRI, ITA se ocupă cu asigurarea protecţiei comunicaţiilor şi a datelor în format electronic, realizarea de produse informatice şi echipamente pentru radiocomunicaţii, asigurarea protecţiei la emisii parazite, echipamente şi sisteme pentru comunicaţii de date şi voce, dispozitive optice şi sisteme de comunicaţii video, dispozitive şi subansambluri mecanice, sisteme de protecţie fizică şi control acces.

SRI comunică faptul că “Institutul pentru Tehnologii Avansate face parte din structura Serviciului Român de Informaţii şi are ca sarcină asigurarea suportului tehnic în îndeplinirea sarcinilor specifice instituţiei, prin realizarea mijloacelor tehnice, în special a celor din domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor”.

SRI explică faptul că în acest scop ITA “desfăşoară activităţi de cercetare, proiectare, microproducţie, întreţinere şi reparaţii în domenii precum electronică, mecanică, optică, informatică, matematică aplicată sau comunicaţii”. Totodată, ITA, pe baza experienţei şi a cunoştinţelor acumulate, desfăşoară activităţi de expertiză, de evaluare şi de consultare în domeniile de competenţă.”

ITA a expertizat telefoanele suspecţilor din dosarul permiselor auto de la Piteşti.
(sursa: http://www.cotidianul.ro)

Niciun comentariu: