joi, ianuarie 22, 2009

Evaluarea activităţii Poliţiei Române în anul 2008




Data: 21/01/2009;
Sursa:IGPR
Inspectorul General al Poliţiei Române, chestor de poliţie Petre TOBĂ, a prezentat „Evaluarea activităţii Poliţiei Române în anul 2008”/ Siguranţa cetăţeanului – obiectiv prioritar pentru poliţiştii români

« Poliţia Română, prin rezultatele obţinute, a dovedit că deţine potenţialul necesar asigurării tempo-ului impus de problematica complexă cu care s-a confruntat, bazele unei poliţii moderne europene conturându-se din ce în ce mai evident, legea şi onoarea aflându-se pe primul loc în ierarhia valorilor de conştiinţă şi acţiune ale poliţistului.» Acestea sunt doar câteva dintre concluziile prezentate astăzi, 20 ianuarie a.c., de Inspectorul General al Poliţiei Române, chestor de poliţie Petre TOBĂ, cu prilejul „Evaluării activităţii Poliţiei Române în anul 2008”.
Comunicat de presa
Evaluarea activitatilor desfasurate de Politia Romana in anul 2008, prezentata de catre domnul Inspector General al Politiei Romane, chestor de politie Petre TOBA
Prezentare Power Point
(sursa: http://www.politiaromana.ro)

Infractiunile cu mare violenta inregistreaza un trend descendent
Juridice.ro - Joi, 22 Ianuarie 2009
Carti.Juridice
Cu ocazia prezentarii bilantului Politiei Romane pe anul 2008, seful Politiei Romane, chestorul Petre Toba, a declarat: "Infractiunile cu mare violenta inregistreaza un trend descendent, ponderea fiind reprezentata de vatamari corporale grave si tentative de omor. Anul trecut s-au comis, in medie, 1,21 fapte de omor pe zi ceea ce reprezinta mult sub rata omuciderilor din tarile UE, de exemplu Franta unde se inregistreaza 2,16. Infractiunile de mare violenta ramase cu autori necunoscuti inregistreaza scaderi la toate genurile, situatie care nu a mai fost intalnita in ultimii 18 ani.

O realitate ingrijoratoare pentru zilele noastre este folosirea internetului pentru activitati ilegale. Amploarea fenomenului, ponderea faptelor si caracterul conspirat al acestora demonstreaza ca fenomenul criminalitatii informatice este unul dintre segmentele cele mai active in care actioneaza gruparile criminale organizate.”
(sursa: http://www.infoportal.ro)

Niciun comentariu: