vineri, ianuarie 30, 2009

Măsuri liberale ale Guvernului


Codul fiscal, modificat prin OUG
Guvernul a aprobat neimpozitarea profitului reinvestit si masuri pentru compensarea TVA
Avocatnet.ro
Guvernul a aprobat in sedinta de joi un "set de masuri pentru sustinerea cresterii economice si limitarea efectelor crizei", care vizeaza, printre altele, neimpozitarea profitului reinvestit si compensarea TVA-ului de recuperat cu TVA-ul de platit.
Primul-ministru Emil Boc a anuntat, la sfarsitul sedintei de joi, ca Guvernul a aprobat proiectul legii bugetului de stat si al asigurarilor sociale, pe anul 2009. Acestea vor fi discutate luni, cu partenerii sociali, si apoi vor fi trimise la Parlament, pentru a fi adoptate.

" In cazul in care, in urma discutiilor cu partenerii sociali, vor mai aparea recomandari, sugestii de completat, Guvernul se va intruni intr-o alta sedinta pentru a discuta aceste lucruri. Dar astazi (n.r. joi), din punctul de vedere al Guvernului, atat bugetul de stat, cat si bugetul asigurarilor sociale, au forma finala pentru a fi prezentata partenerilor sociali, dupa care vor fi inaintate Parlamentului", a afirmat Emil Boc.

In contextul aprobarii bugetului, Guvernul a decis luarea unui "set de masuri pentru sustinerea cresterii economice si limitarea efectelor crizei".

Printre acestea, se numara neimpozitarea profitului reinvestit, din 2010, masura care va fi inclusa intr-o ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal.

Tot prin ordonanta de urgenta, Guvernul va aduce modificari in privinta Taxei pe Valoare Adaugata, si anume "posibilitatea compensarii TVA-ului de recuperat cu TVA-ul de platit sau cu alte impozite datorate bugetului de stat si in lunile ulterioare lunii in care s-au depus cererile de restituire, precum si dupa expirarea termenului legal de 45 de zile", dupa cum a afirmat premierul Boc.

"Din nou, o masura, prin posibilitatea compensarii TVA-ului de recuperat cu cel de platit, sa eliminam blocajele, birocratia, pierderile de timp care au loc in sistem si prin care, pe de o parte, intreprinzatorii castiga timp, isi recupereaza sumele financiare pe care le au, iar bugetul de stat este alimentat cu aceste sume din TVA necesare alocarii in alte domenii. Pentru aceasta, va fi emisa o ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal", a declarat primul-ministru Emil Boc.
(sursa: http://www.avocatnet.ro)

Niciun comentariu: