marți, mai 27, 2008

Guvernul României...


Finalizarea piscinei olimpice din municipiul Bacău va da posibilitatea continuării tradiţiei înotului în Bacău, a desfăşurării competiţiilor şi a sportului de performanţă, a declarat astăzi primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu, care a participat la festivitatea de inaugurare a Bazinului Olimpic din localitate.
„Mă bucur că pentru sportul românesc, pentru nataţia românească, pentru copiii care doresc să practice acest sport, le putem oferi condiţii din cele mai bune, condiţii de realizare a competiţiei şi a performanţei” a afirmat premierul Tăriceanu.
Şeful Executivului a mulţumit sportivilor prezenţi la eveniment pentru succesele remarcabile avute şi prin care au reuşit, astfel, să aducă vizibilitate şi notorietate României.
„Ţin să le mulţumesc personal pentru dăruirea cu care au făcut performanţă şi pentru rezultatele pe care le-au obţinut ei merită toată stima şi aprecierea noastră. Rezultatele lor au fost un imbold pentru ca acest proiect să fie finalizat şi mă bucur că astăzi putem să facem inaugurarea bazinului olimpic, care este o clădire unicat în România şi chiar la nivel european” a mai spus primul-ministru.
Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a menţionat că, pe lângă condiţiile mai bune oferite copiilor care doresc să practice nataţia, bazinul de înot reprezintă un loc de divertisment pentru locuitorii din Bacău care vor dori să-şi petreacă aici timpul liber.
La inaugurarea Bazinul Olimpic au mai participat Gabriel Berca, Secretarul General al Guvernului, Claudiu Octavian Şerban, prefectul judeţului Bacău, şi Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău.
Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a mai participat, în cursul dimineţii, şi la inaugurarea lucrărilor de amenajare a parcului din faţa viitoarei Catedrale ortodoxe din municipiul Bacău.

1 Iunie, Ziua copilului, va fi marcată, în avans cu o zi, pe data de 31 mai, printr-o serie de manifestări organizate de Guvernul României, în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, cluburile copiilor din Capitală şi Palatul Naţional al Copiilor.
Manifestările vor începe în cursul dimineţii cu „Sărbătoarea copilului la Palatul Victoria”.
Copiii sunt invitaţi să viziteze Palatul Victoria între orele 10,00 – 15,00 şi să asiste la un spectacol organizat special cu acest prilej de către colegii lor din cadrul cluburilor copiilor şi al Palatului Naţional al Copiilor.
30 de copii de la secţiile de artă plastică ale Cluburilor Copiilor au fost invitaţi să îşi exprime gândurile lor despre copilărie sub forma unor desene pe asfalt, pe esplanada din faţa intrării principale a Palatului Victoria.
Colegii lor din cadrul a 37 de licee de artă din Bucureşti şi din ţară îşi vor expune, în Sala Transilvania, lucrările premiate în cadrul Galei Liceelor de Artă 2008. Expoziţia va fi vernisată în cursul dimineţii şi se va bucura de prezenţa unor artişti plastici şi critici de artă.
Toţi copiii care vin la Palatul Victoria, împreună cu părinţi sau bunici, vor putea să viziteze şi câteva dintre sălile Palatului: Sala Muntenia, în care au lor reuniunile săptămânale ale Cabinetului, Sala Transilvania, în care va fi organizată expoziţia de pictură a elevilor din liceele de artă, Sala Moldova, în care se desfăşoară întâlnirile oficiale ale primul-ministru, Cabinetul primului-ministru, precum şi Centrul de presă – sala de briefing şi sala în care lucrează jurnaliştii acreditaţi la Palatul Victoria.
Accesul în curtea Palatului Victoria se va face pe cele două alei centrale şi pe poarta B (dinspre strada Paris), accesul în clădire pe intrarea centrală a Palatului, iar ieşirea pe poarta D (dinspre strada Iancu de Hunedoara).
Acţiunile dedicate Zilei copilului vor continua la Teatrul „Ion Creangă” unde peste 300 de copii din centre de plasament şi de zi, şcoli speciale şi copii aflaţi în plasament maternal au fost invitaţi să vizioneze spectacolul „De-aş fi Scufiţa Roşie”.
Începând cu ora 14,00, elevii din cadrul liceelor de arte din Bucureşti şi din ţară oferă un spectacol artistic la Palatul Copiilor.

Declaraţia primului-ministru Călin Popescu-Tăriceanu la inaugurarea Bazinului Olimpic din Bacău
Călin Popescu-Tăriceanu
/.../important inaugurarea acestei piscine olimpice care est remarcabilă prin arhitectura pe care o prezintă, prin dimensiunile generoase care vor da posibilitatea desfăşurării competiţiilor şi sportului de performanţă şi, în acest fel, continuarea tradiţiei înotului în Bacău.
Mă bucur că alături de noi sunt câţiva sportivi de mare valoare, care prin rezultatele pe care le-au avut, prin succesele pe care le-au repurtat în lungul carierei lor competiţionale, au reuşit să aducă un spor de vizibilitate, de notorietate României, au reuşit să contribuie în mod esenţial la conturarea unei imagini favorabile pentru ţara noastră. Ţin să le mulţumesc personal pentru dăruirea cu care au făcut performanţă şi merită toată stima şi aprecierea noastră pentru rezultatele pe care le-au obţinut. Rezultatele lor au fost un imbold pentru ca acest proiect să fie finalizat şi mă bucur că astăzi putem să facem inaugurarea bazinului olimpic, care este o clădire unicat în România şi chiar la nivel european.
Mă bucur că pentru sportul românesc, pentru nataţia românească, pentru copiii care doresc să practice acest sport, le putem oferi condiţii din cele mai bune, condiţii de realizare a competiţiei şi a performanţei. În acelaşi timp, cred că acest obiectiv răspunde şi nevoilor locuitorilor Bacăului, pentru că, aşa cum am înţeles, dincolo de competiţie, el va putea să fie un loc de divertisment, în care băcăuanii să îşi petreacă timpul liber. De aceea, vreau să-i mulţumesc primarului Romeo Stavarache pentru perseverenţa cu care a dus la bun sfârşit acest proiect în Bacău. Merită toată aprecierea noastră şi îi urez ca şi pe mai departe să poată să facă lucruri la fel de importante pentru Bacău, cum este bazinul olimpic, precum este centrala de cogenerare, cum este Spitalul Municipal, care este în curs de construcţie, şi celelalte proiecte pe care le are în continuare în portofoliul său pentru viitorul Bacăului, pentru crearea condiţiilor unei vieţi moderne, unei vieţi la nivel european. Felicitări încă o dată şi tuturor mult succes!

Declaraţii de presă susţinute de primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu în vizita din judeţul Bacău

Călin Popescu-Tăriceanu
Mi-a făcut o mare plăcere să văd acest obiectiv, această construcţie care, din punct de vedere arhitectonic, este foarte originală, iar Bazinul olimpic în sine are toate atributele pentru a permite competiţiile de înalt nivel şi realizarea înaltei performanţe sportive. Cred că este o reuşită remarcabilă a primarului Romeo Stavarache şi, în acelaşi timp, pentru locuitorii oraşului Bacău va fi un motiv de mândrie. Prin forma arhitectonică, acest bazin cred că va deveni un simbol al oraşului şi, în egală măsură, va răspunde atât aşteptărilor sportivilor, ţinând cont că în Bacău există o bună tradiţie a nataţiei, cu performeri la cel mai înalt nivel, campioni mondiali şi olimpici, cât şi aşteptărilor locuitorilor care doresc să aibă, pentru copii şi cei tineri, un loc unde să-şi petreacă timpul liber, unde să se destindă. Bazinul va servi, în egală măsură, pentru sport cât şi pentru satisfacerea acestor nevoi ale municipiului.
Vreau să îl felicit pe primarul oraşului pentru ambiţia şi perseverenţa de care dă dovadă în realizarea unor obiective de interes social-cultural pentru oraş, aşa cum este, de altfel, şi Spitalul Municipal, a cărui construcţie a început şi care, cu sprijin guvernamental, va putea să fie dus la bun sfârşit. Bacăul mai are câteva obiective de care am vorbit nu o dată, printre care mi se pare remarcabilă realizarea centralei termice cu cogenerare. Bacăul este primul oraş din ţară care a utilizat fondurile guvernamentale pentru materializarea unui astfel de proiect, care, dincolo de confortul tehnic pe care-l va asigura cetăţenilor, va livra energie termică, la un preţ care este cu mult sub ceea ce se practică în alte oraşe, fie că vorbim de Bucureşti sau de Iaşi, în avantajul cetăţenilor.

Întrebare: Ce părere aveţi despre situaţia dezastruoasă de la CET, care nu are bani să-şi plătească furnizorii, datoriile?
Călin Popescu-Tăriceanu: Să ştiţi că sunt întreprinderi de tip CET şi în alte oraşe din ţară care au datorii istorice, din cauza randamentelor proaste cu care funcţionează. Ceea ce este important este că Bacăul are acum o centrală care nu numai că-şi asigură acoperirea furnizorilor, dar poate să livreze apă caldă pentru locuitori la un preţ foarte convenabil. Rămâne ca în viitor şi acest CET vechi să fie modernizat pentru a aduce parametrii de rentabilitate.
Întrebare:/.../
Călin Popescu-Tăriceanu: Eu l-am văzut că e funcţional, dar nu are apă în el. Cred că important este că bazinul mare este dat în funcţiune.
Întrebare: Ne puteţi da asigurări că este funcţional?
Călin Popescu-Tăriceanu: Eu am vorbit cu cei care s-au ocupat de construcţia aceastaşi singurul lucru, la un bazin de sărituri, este să fie umplut.

Teodor Meleşcanu a înmânat diplomele absolvenţilor Colegiului Naţional de Apărare
Ministrul apărării, Teodor Meleşcanu, le-a înmânat, astăzi, 27 mai, diplomele absolvenţilor celei de-a XIX-a promoţii a Cursului principal al Colegiului Naţional de Apărare şi a celei de-a IV-a serii a Cursului introductiv din cadrul acestei instituţii.
Festivitatea de absolvire a avut loc în Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Naţional în prezenţa unor personalităţi militare şi civile.
Teodor Meleşcanu a apreciat activitatea desfăşurată de lectorii şi cursanţii Colegiului Naţional de Apărare şi a subliniat că în prezent această instituţie este percepută pe plan intern şi internaţional drept o şcoală a elitelor politico-militare şi acest fapt trebuie să fie un motiv de mândrie pentru fiecare absolvent.
Referindu-se la misiunea Colegiului de a pregăti liderii politici şi militari pentru a face faţă noilor provocări din domeniul apărării şi securităţii, ministrul Meleşcanu a arătat că această instituţie şi-a sporit prestigiul în plan european prin organizarea Cursului de Securitate Naţională şi Politică de Apărare la Bruxelles, sub patronajul Comisiei Europene, şi şi-a extins dimensiunea internaţională, asigurată, până acum, prin participarea reprezentanţilor din armatele străine.
Absolvenţii Colegiului Naţional de Apărare fac parte din structuri ale sistemului naţional de securitate, Parlamentului, autorităţilor centrale şi locale, societăţii civile, mediilor de afaceri şi mass-media.
Colegiul Naţional de Apărare a fost înfiinţat în anul 1992, cu scopul de a asigura pregătirea în domeniul apărării şi securităţii naţionale.

Ceremonie la Academia Tehnică Militară
Senatul Academiei Tehnice Militare va acorda miercuri, 28 mai, în cadrul unei ceremonii care va avea loc de la ora 10.00, titlul academic de „Doctor Honoris Causa” profesorului universitar dr. Ioan Curtu.
Profesorului Curtu, de la Universitatea Transilvania din Braşov, îi vor fi recunoscute, în acest mod, contribuţia la cercetarea şi cooperarea ştiinţifică şi meritele în dezvoltarea învăţământului la Academia Tehnică Militară.
La activitate au fost invitaţi reprezentanţi ai Ministerului Apărării, Parlamentului României, Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Academiei Române, Agenţiei de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, profesori şi cadre univeritare din instituţii de prestigiu din ţară.
Cu acest prilej, cei prezenţi la ceremonie vor putea vizita Centrul de Cercetare şi Transfer Tehnologic şi expoziţia cu realizările Academiei Tehnice Militare în domeniul cercetării ştiinţifice.

Vizita premierului în judeţul Bacău

3776) ? 3776+50 : screen.width),((screen.height > 1781) ? 1781+150 : screen.height))" border="0" width="480">

Primirea doamnei Madeleine Albright, fost secretar de stat al SUA, presedinta Albright Group
3776) ? 3776+50 : screen.width),((screen.height > 1781) ? 1781+150 : screen.height))" border="0" width="457">

(sursa foto : CAPP)

Niciun comentariu: