luni, mai 26, 2008

DNA...


26 mai 2008
Nr. 119/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului BILCEC NICOLAE, subcomisar de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Sighetu Marmaţiei, în sarcina căruia au fost reţinute cinci infracţiuni de luare de mită şi două infracţiuni de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La începutul anului 2004, inculpatul Bilcec Nicolae, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei Municipiului Sighetu Marmaţiei, având în lucru un dosar penal în care o rudă a persoanei denunţătoare avea calitatea de persoană vătămată, a pretins şi a primit suma de 100 Euro, în scopul de a administra probatoriul în favoarea persoanei vătămate şi de a finaliza cercetările într-un termen rezonabil, acte ce intrau în îndatoririle de serviciu ale inculpatului.
În luna august 2004, inculpatul Bilcec Nicolae, însărcinat să efectueze acte de urmărire penală într-un alt dosar în care fiul denunţătorului avea calitatea de învinuit, fiind cercetat pentru infracţiunea de vătămare corporală gravă, a pretins şi a primit de la persoana denunţătoare suma de 500 Euro pentru a administra probatoriul în cauză în favoarea învinuitului.
În cursul anului 2005, inculpatul Bilcec Nicolae, având spre instrumentare un dosar penal în care denunţătorul avea calitatea de învinuit, fiind cercetat pentru infracţiunile de fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, a pretins de la denunţător suma de 500 Euro, lăsând să se creadă că, prin influenţa pe care o are faţă de prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, îl va determina pe acesta să adopte o soluţie de netrimitere în judecată a denunţătorului.
În cursul lunii ianuarie 2008, inculpatul Bilcec Nicolae, însărcinat să efectueze acte de cercetare penală într-un dosar în care denunţătorul era cercetat pentru infracţiunea de ucidere din culpă, a pretins suma de 500 Euro şi a primit efectiv suma de 350 Euro, pentru a nu administra în cauză o expertiză tehnico – ştiinţifică pentru determinarea împrejurărilor producerii accidentului rutier.
La începutul anului 2008, inculpatul Bilcec Nicolae, având în lucru un dosar penal în care o persoană era cercetată pentru o infracţiune privind regimul rutier, a pretins şi a primit de la denunţător suma de 150 lei şi trei parfumuri, pentru a administra probatoriul în cauză în favoarea persoanei învinuite.
În luna ianuarie 2008, inculpatul Bilcec Nicolae, desemnat să efectueze acte de urmărire penală într-un dosar în care denunţătorul era cercetat pentru o infracţiune prevăzută de Codul rutier, a pretins suma de 500 Euro şi a primit efectiv 400 Euro şi 150 lei de la un denunţător, pentru a administra probatoriul în favoarea acestuia. În plus, lăsând să se creadă că are influenţă asupra procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, inculpatul a primit mita susţinând că poate să îi determine pe aceştia să adopte o soluţie de netrimitere în judecată a denunţătorului.
La data de 1 aprilie 2008, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpatului pe termen de 24 de ore, iar la data de 2 aprilie 2008, Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe termen de 29 de zile, măsură prelungită până la 30 mai 2008.
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asiguratoriu şi au fost poprite sumele de 1.380 Euro şi 300 lei, bani ce aparţin inculpatului.
Cercetările procurorilor DNA au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de la Direcţia Generală Anticorupţie – Biroul anticorupţie pentru judeţul Maramureş, din cadrul M.I.R.A..

Dosarul a fost înaintat Curţii de Apel Cluj.
http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/421/6726/2586709/1/curtea-apel-cluj.jpg?width=250

Niciun comentariu: