miercuri, mai 28, 2008

Doru Giugula tulbură şi el apele


Giugula: Blaga "l-a făcut scăpat" pe Hayssam
Giugula: Blaga
Candidatul PSD la Primăria Sectorului 3, Doru Giugula, l-a acuzat, miercuri, pe candidatul PDL la Primăria Capitalei, Vasile Blaga, că, în calitate de ministru de Interne, "l-a făcut scăpat" pe sirianul Omar Hayssam şi că a plagiat "Harta soluţiilor" pentru Bucureşti. "Domnul Blaga îndrăzneşte să participe la o competiţie pentru o funcţie publică în situaţia în care nu a avut curajul să îşi prezinte demisia din funcţia de ministru de Interne atunci când l-a făcut scăpat de Omar Hayssam", a declarat Giugula. "În orice ţară civilizată o asemenea faptă îl scoate definitiv din viaţa publică pe acel politician şi nu va mai putea reveni niciodată. La noi este invers. Se pare că este o faptă de glorie a domnului Blaga că a făcut această activitate şi a răspuns la telefoane politice pentru a-l face scăpat pe Omar Hayssam", a continuat Giugula. El a ţinut, totodată, să îl întrebe pe Vasile Blaga cum va reuşi să "controleze", în eventualitatea în care va ieşi Primar General, firma Luxten, în condiţiile în care a luat bani de la această firmă, ca angajat cu contract de colaborare. Gigula l-a acuzat, totodată, pe Blaga de plagiat în ceea ce priveşte programul său pentru Primăria Capitalei. "Acum câteva zile Vasile Blaga a prezentat public, stând călare pe o hartă, cum vede el dezvoltarea Bucureştiului. Pentru cine nu ştie, aceasta este harta din programul JAICA, pe care l-a copiat şi îl prezintă electoratului ca pe propria idee. Este o minciună cruntă. Pentru acest plagiat domnul Oprescu era să nu intre în alegeri", a mai spus Giugula. Giugula a arătat că Vasile Blaga nu va intra în turul doi de scrutin. Potrivit lui Giugula, în turul secund vor intra Cristian Diaconescu, candidatul PSD, şi Ludovic Orban, candidatul PNL. Candidatul PDL, Vasile Blaga, şi-a lansat, luni, "Harta soluţiilor" la problemele Bucureştiului, programul fiind structurat pe două capitole: "De voie", cu răspunsurile "stringente" pentru Capitală, şi "De nevoie", cu soluţiile pentru ca oraşul să devină "plăcut" pentru locuitorii săi.
Giugula: PDL pregăteşte fraudarea votului
Giugula: PDL pregăteşte fraudarea votului (Imagine: Mediafax Foto)
Candidatul PSD la Primăria Sectorului 3 Doru Giugula a acuzat PDL că intenţionează să fraudeze alegerile din Bucureşti, el prezentând în acest sens o serie de documente despre care a spus că sunt pentru uzul intern al democrat-liberalilor şi care ar atesta, în opinia sa, intenţia de fraudă. Giugula a prezentat, într-o conferinţă de presă, un document atribuit PDL, unde se specifica modalitatea de fraudare a votului, respectiv sistemul "suveica", ce poate fi folosit pe toată perioada zilei, dar şi sistemul bazat pe dezlipirea colantului aplicat pe cartea de alegător sau pe cartea de identitate, care poate fi folosit cu "rezultate bune" între orele 20.00-21.00. Candidatul PSD a arătat că, potrivit documentelor de uz intern ale PDL, se va încerca fraudarea alegerilor printr-o serie de mijloace specifice, privitoare la numărarea voturilor la final, analiza rezultatelor finale la oficiul electoral, folosirea urnei volante. El a prezentat, totodată, jurnaliştilor, şi alte documente cu următoarele înscrisuri: "Stimaţi prieteni, mâine, în ziua votării, vă vom da telefoane şi vă vom spune ora la care venim cu maşinile noastre sa va aducem la votare. Domnul să ne ajute", sau "Stimate doamne şi stimaţi domni, vă rugăm să ne aşteptaţi că venim să vă luăm cu maşina noastră la vot. Venim după orele 20.00. Vă vom suna individual". Giugula a arătat că aceste documente au fost date de către conducerea PDL către "şefii de zonă", care urmează să facă, în baza lor, instructajul persoanelor aflate la secţiile de votare. El a arătat că are documentele respective de la membri ai PDL Sector 3, că nu le poate da numele şi că sunt documente de uz intern ale PDL, la acestea având acces doar 13 persoane. Giugula a mai arătat că, la corturile PDL, în schimbul obiectelor promoţionale, se strâng datele de identificare şi semnăturile celor care iau aceste obiecte promoţionale, după care se introduc în baze speciale de date, fiind triate pe sectoare şi pe secţii de vot. Potrivit lui Giugula, PDL a dat instrucţiuni ca, în ziua alegerilor, să se verifice pe liste persoanele care nu s-au prezentat la vot, pentru a trimite proprii membri, care, în baza datelor de identificare culese, să voteze în locul celor care absentează de la vot. Giugula a rugat, în consecinţă, ONG-urile care vor avea observatori la secţiile de votare să urmărească cu atenţie procesul de vot, mai ales după ora 19.00, pentru a "împiedica o fraudă majoră ce urmează să fie făcută de PDL".

Videanu respinge acuzaţiile lui Giugula
Videanu respinge acuzaţiile lui Giugula (Imagine: Mediafax Foto)

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, referindu-se la acuzaţiile social-democratului Doru Giugula privind intenţia PDL de a frauda votul, că "numai în mintea unui miliţian fost securist se poate derula un astfel de scenariu". "Numai în mintea unui miliţian fost securist poate să se deruleze un astfel de scenariu. Este o aberaţie specifică lui Giugula şi PSD-ului, de a împroşca cu noroi în celelalte partide politice", a declarat Adriean Videanu, ca reacţie la acuzaţiile candidatului PSD la primăria Sectorului 3, Doru Giugula. Adriean Videanu a arătat că respinge "categoric această aberaţie a unui om limitat din punct de vedere al percepţiilor corecte". Videanu a arătat că Doru Giugula "nu cunoaşte legea şi nu ştie că nici un cetăţean din această ţară, în alegerile locale, nu poate să voteze decât în secţia de votare în care este arondat". "El nu se poate deplasa în altă secţie de votare, ca la alegerile generale, unde, binenţeles, PSD-ul a utilizat din plin suveica şi toate celelalte metode deconspirate de presă la acea vreme", a explicat Videanu. Candidatul PSD la Primăria Sectorului 3 Doru Giugula a acuzat PDL că intenţionează să fraudeze alegerile din Bucureşti, el prezentând în acest sens o serie de documente despre care a spus că sunt pentru uzul intern al democrat-liberalilor şi care ar atesta, în opinia sa, intenţia de fraudă.

Niciun comentariu: