luni, mai 26, 2008

Marian Crişan a câştigat premiul Palme d'Or pentru scurtmetraj


Marian Crişan a câştigat premiul Palme d'Or pentru scurtmetraj (Imagine: Mediafax Foto)
Regizorul român Marian Crişan a câştigat premiul Palme d'Or pentru scurtmetraj la cea de-a 61-a ediţie a Festivalului de film de la Cannes pentru producţia "Megatron", potrivit festival-cannes.fr. Marian Crişan se află la prima sa participare la Festivalul de la Cannes. Premiul a fost înmânat de preşedintele secţiunii Cinéfondation şi al celei de scurtmetraj, Hou Hsiao Hsien. "Megatron" este o poveste despre un copil de 8 ani, care locuieşte împreună cu mama lui, într-un sat nu foarte aproape de Bucureşti. "Este povestea unui băieţel care îşi serbează ziua de naştere la McDonald's. Pelicula a fost filmată în special în afara Bucureştiului, fiind o călătorie spre Bucureşti", a spus Marian Crişan. Scurtmetrajul are doar două personaje, copilul Maxim Trinu şi mama, interpretată de Gabriela Crişu. Anul trecut premiul Palme d'Or pentru scurtmetraj a fost câştigat de Elisa Miller pentru "Ver Llover".
http://ekle.us/media/Transformers/Megatron.jpg
The image “http://www.disjunction.net/wp-content/uploads/2007/07/masterpiecemp-05megatron.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
The image “http://www.iwatchstuff.com/2006/08/25/megatron-transformers-1.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
The image “http://mattgunn.files.wordpress.com/2007/08/megatron_large.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
http://hollywoodistalking.com/uploads/l/laughinman/708.jpg

MEGATRON
Regizor:
Marian CRISAN
Tara:
ROMANIA
Anul:
2008
Durata:
15 minutes
Premiu:
Palme d'Or - Short Film, 2008
Scenariu:
Marian CRISAN

Film Editor:
Tudor POJONI

Actori:

Gabriela CRISU - Mama
Damian OANCEA - Şofer
Erwin SIMSENSOHN - Angajat Mc Donalds
Maxim Adrian STRINU - Băiat

Sinoptic

Maxim trăieşte împreună cu mama sa într-o localitate din apropierea Bucureştilor. Este ziua lui Maxim. De ziua lui, mama sa îl duce în Bucureşti la Mc Donalds. Maxim va face orice pentru a-şi întâlni tatăl care locuieşte în oraş

Contact

Producţie : MANDRAGORA - ANCA PUIU - DOCENTILOR Nr.12A, Apt.3, SECTOR 1, BUCHAREST 011403 ROMANIA - T : 00 40 21 222 0558 - F : 00 40 21 222 0557 - anca@mandragora.ro - www.mandragora.ro


Poate vă întrebaţi cine este Marian Crişan?


(Atenţie! Limbaj licenţios.)


Probabil însă că mulţi aţi văzut următoarele clipuri muzicale:


Niciun comentariu: