luni, mai 26, 2008

Prof.dr. Florin Aftalion a primit premiul de excelenţă I.C Brătianu


Premiul de excelenţă I.C Brătianu a fost acordat profesorului dr. Florin Aftalion. Premiul s-a acordat în fiecare an intelectualilor de marcă pentru actrivitatea lor desfăşurată în spiritul ideilor liberale.
http://www45.essec.fr/professorsCV/showPicture.do?keyUrl=florin-aftalion

"Sunt fericit să mă găsesc aici şi să capăt acest premiu pentru că nu ştiţi ce înseamnă pentru mine că am fost fugit şi în zeci de ani de zile în România nu vedeam decât un stat comunist de care eram mulţumit că am scăpat. Să văd că România a devenit o ţară liberală, cu acţiuni liberale unde economia se comportă bine pentru mine înseamnă mai mult decât visul unei vieţi", a declarat Florin Aftalion mulţumind liberalilor pentru distincţia acordată. Florin Aftalion, reputat economist francez de origine română, s-a născut în 1937 la Bucureşti şi a părăsit ţara, împreună cu familia, în 1949 sub ameninţarea regimului comunist.
Este profesor de finanţe la ESSEC Business School Paris şi conferenţiar la New York. Opera ştiinţifică şi viziunea liberală a acestuia asupra evoluţiilor economice mondiale sunt repere ale gândirii economice europene pe care PNL le împărtăşeşte.

The image “http://www.wikiberal.org/w/images/f/f5/FLORIN_AFTALION.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Primul laureat al premiului IC Brătianu a fost Mugur Isărescu. Au mai primit această distinţie poetul Ştefan Augustin Doinaş, politologul Stelian Tănase, istoricii Neagu Djuvar şi Alexandru Zub şi Asociaţia Pro Democraţia prin intermediul politologului Cristian Pârvulescu. (Claudia DUmbravă)

Niciun comentariu: