joi, mai 29, 2008

Marian Vanghelie, reclamat la Parchet pentru mita electorala


Organizatia PD-L Sector 5 a depus plângere penala împotriva candidatului PSD Daniel Marian Vanghelie, suspectat de a fi instigator sau coautor la infractiunea de acordare de mita electorala.
The image “http://www.adevarul.ro/usr/imagini/2276-127313-vanghelie.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Actiunea, înaintata Parchetului de pe lânga Judecatoria Sectorului 5, are în vedere distribuirea de telefoane mobile catre alegatorii din Cartierul Rahova, strada Margeanului, de catre militantii PSD, cu îndemnul "Suna-l pe Vanghelie". Telefoanele mobile în cauza au fost distribuite încarcate cu o cartela SIM preplatita cu credit de 4 euro si un încarcator aferent. Pretul unui aparat este de circa 120 Ron, deci nu poate fi considerat un cadou simbolic.
The image “http://www.adevarul.ro/usr/imagini/2448-145424-_4colvanghelieoprescu_1686.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Faptele de mai sus întrunesc toate elementele constitutive ale infractiunii de mita electorala, asa cum este aceasta definita în lege. Reamintim ca si Biroul Electoral Central, în data de 27 mai 2008, a introdus printre obiectele ce se pot considera mita electorala urmatoarele bunuri: banii, alimentele, bauturile alcoolice si nealcoolice, produsele din tutun si produsele nealimentare (printre care figureaza, evident, si telefoanele mobile).

http://media2.gruprc.ro/photo/thumbs/450_500/042008/875ab3d8074f32c374df6fc4885089d4.jpg

PD-L sector 5 condamna asemenea practici, nedemne într-o campanie electorala dintr-un sector al Capitalei României. Candidatul PSD demonstreaza astfel dispret fata de lege si dispret fata de locuitorii sectorului 5, pe care i-a ignorat atâta vreme. Dincolo de aspectele penale implicate, aceste cadouri se bazeaza pe înselarea cetatenilor. Ca tot ce a facut vreodata Marian Vanghelie, si aceste telefoane vor fi o minune care va dura doar putin dupa finalul campaniei electorale. Apoi creditul va expira, iar cetatenii vor ramâne cu un telefon inutil si cu un abonament pe care vor fi siliti sa îl plateasca din bani proprii.

The image “http://www.cotidianul.ro/fileadmin/2008/Martie/01-03-2008/pol1.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

PD-L sector 5 îl anunta pe candidatul PSD ca opt ani de completa ignorare a cetatenilor nu pot fi compensati printr-un telefon. Vanghelie va constata acest lucru pe 1 iunie, când locuitorii sectorului 5 îi vor respinge în bloc apelul.

Biroul de presa
al Partidului Democrat Liberal

Niciun comentariu: