sâmbătă, mai 31, 2008

Expoziţie dedicată centenarului astronomiei româneşti


Luni 2 Iunie, la ora 16,00, la Etno Tehno Parc din Muzeul în aer liber al Complexului Naţional Muzeal „Astra”, Sibiu, va fi vernisată expoziţia omagială dedicată Centenarului Astronomiei Româneşti.
The image “http://www.europafm.ro/&files/charts/poze_stiri/centenara-thumb-300-0-192.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Organizată de Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Sibiu, expoziţia reprezintă faza naţională a proiectului „Astronomia pentru un tânăr al mileniului III”. Proiectul este cuprins în Calendarul Naţional al Activităţilor Educative şi Extraşcolare şi este parte integrantă a Programului Trieniu.
The image “http://www.frogstar.org/~jhetrick/comics/Astronomy%20Picture%20of%20the%20Day-2004.03.05.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Activităţile din cadrul proiectului educativ interjudeţean „Astronomia pentru un tânăr al mileniului III” promovează stimularea tinerilor spre cunoaştere, spre descoperire şi apreciere a resurselor de inspiraţie ale astronomiei, ale ştiinţelor fundamentale.
În 20 decembrie 2007, a 62-a Adunare Generală a ONU a declarat 2009 „Anul Internaţional al Astronomiei”, cu ocazia celebrării a 400 de ani de când Galileo Galilei a folosit pentru prima dată o lunetă pentru a observa cerul. ONU a desemnat UNESCO pentru coordonarea activităţilor care se vor desfăşura în cadrul „Anului Internaţional al Astronomiei”. În acelaşi timp, Uniunea Astronomică Internaţională a fost aleasă drept unitate de implementare a activităţilor majore care vor avea loc.
The image “http://www.nwpphotoforum.com/ubbthreads/JM_Pieces/brorslett/AstronomyDomain(visible).jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Pentru organizarea „Anului Internaţional al Astronomiei” au fost desemnate pentru fiecare ţară puncte focale singulare. Pentru România, punctul focal este doamna dr. în astronomie Magda Stavinschi. (Tudor Cristian)
The image “http://www.ccd.com/images/astronomy_1.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Niciun comentariu: