luni, mai 26, 2008

Ecaterina Andronescu: Cer ministrului Educaţiei să scoată subiectele


Vicepreşedintele PSD, Ecaterina Andronescu, cere ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei, să reanalizeze şi să scoată din variantele de subiecte anunţate pentru Limba şi Literatura Română pe acelea care nu au legătură cu programa şcolară.
The image “http://www.romanialibera.ro/foto/99/98695/art_98695_1.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.The image “http://www.romanialibera.ro/foto/113/112782/art_112782_1.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
"Cer ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei, să reanalizeze şi să scoată din subiectele anunţate (n.r. - la Limba şi Literatura Română) pe acelea care nu au legătură cu programa şcolară. Sunt circa o sută de subiecte, în total, şi dacă vor fi scoase acestea, subiectele la limba română vor fi uşor de realizat", a declarat Andronescu.
Printre subiectele non-literale se găsesc texte din Pactul Naţional pentru Educaţie, texte din ziarul Gândul, un pasaj dintr-o conferinţă a şefului Delegaţiei Consiliului Europei la Bucureşti, Jonathan Scheele, un pasaj din Ghidul Consiliului European.
Vicepreşedintele PSD consideră că aceste texte denotă o politizare a actului educaţiei, acuzând Guvernul Tăriceanu că a adus o politizare fără precedent programelor şcolare.
Totodată, vicepreşedintele PSD a anunţat că miercuri, la ora 11.00, Comisia de Învăţământ din Camera Deputaţilor, la care au fost invitat să participe şi Adomniţei, se va întruni în regim de urgenţă pentru a discuta pe marginea acestei probleme şi pentru a cere explicaţii ministrului.
"O să cerem ministrului Cristian Adomniţei să explice de ce nu a publicat standardele de evaluare a competenţelor astfel încât pe baza lor să existe un proces de evaluare corect", a mai spus Andronescu. ( Alina BOGHICEANU )

Niciun comentariu: