luni, mai 26, 2008

Guvernul României...


Militari români medaliaţi în Irak
Militarii Batalionului 151 Infanterie “Lupii Negri”, aflaţi în misiune în Irak, la Tallil, au fost vizitaţi sâmbătă, 24 mai, de locţiitorul pentru operaţii al comandantului Diviziei Multinaţionale de Sud – Est, generalul de brigadă Julian Free.
Oficialul britanic a discutat cu comandantul batalionului românesc, locotenent – colonelul Dan Cîşlariu, despre misiunile desfăşurate de militarii români şi situaţia de securitate din provincia Dhi Qar.
Pe timpul vizitei în tabăra “Dracula” a avut loc şi o ceremonie în cadrul căreia cinci militari români au fost medaliaţi de generalul Free, pentru merite deosebite în activitate.
Batalionul 151 Infanterie a trecut de jumătatea perioadei de misiune în teatrul de operaţii Irak, având până în prezent aproape 500 de misiuni executate în zona de responsabilitate.
http://extra.volkskrant.nl/oog/OogWeb/s07iran-iraq-war.jpg
http://www.thinkandask.com/images/boysiniraq.gif
The image “http://www.nogw.com/images/destroyed-m1.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Militari romani in patrula (Romanian troops on patrol mission)
transpixel 2 ECHIPA de la Camp Bucca transpixel

transpixel Echipa medicalã condusã de colonelul dr. Paul Florin (în mijlocul grupului) care îºi desfãºoarã activitatea la Abu Ghraib transpixel
transpixel No Caption transpixel

No Caption transpixel


În faþa sediului central al Poliþiei Provinciei Dhi Qar, poliþiºtii militari români asigurã, cu ajutorul TAB C-79 aflte în dotare, escorta personalului care lucreazã în acest sediu; transpixel

Demersuri MAE în legătura cu apariţia unui afiş cu caracter xenofob la avizierul unei întreprinderi din localitatea italiană Pieve di Soligo (provincia Treviso)
http://www.agriturismoveneto.org/files/images/Agriturismo%20DA%20NANI.preview.jpg
Ambasada României la Roma a sesizat autorităţile italiene în legătură cu apariţia unui afiş cu caracter xenofob la avizierul unei întreprinderi de prelucrare a lemnului din localitatea italiană Pieve di Soligo (provincia Treviso).
Afişul respectiv este anonim şi conţine expresii injurioase şi îndemnuri de îndepărtare din Italia a unor cetăţeni din alte state, inclusiv din state membre ale Uniunii Europene, precum România.
http://www.mascheretv.com/images/sfilate_varie/2004/pievedisoligo04/pieve_di_soligo04a.jpg
Ambasada României la Roma a notificat autorităţile italiene locale (prefectul de Treviso) şi centrale (Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul de Interne) asupra acestui text cu un pronunţat caracter extremist şi xenofob. Ambasada a solicitat insistent informaţii despre măsurile luate în acest caz, inclusiv despre cele avute în vedere pentru identificarea şi pedepsirea autorilor, precum şi despre măsurile care urmează să fie luate pentru prevenirea apariţiei pe viitor a unor cazuri similare.
În prezent, Ministerul român al Afacerilor Externe şi Ambasada României la Roma aşteaptă răspuns la aceste notificări.
http://www.mascheretv.com/images/sfilate_varie/2004/pievedisoligo04/pieve_di_soligo04c.jpg
Ataşaţii de interne aflaţi la post la Roma şi la Milano au stabilit deja contacte cu reprezentanţii poliţiei din Treviso şi din Roma, iar Consulatul General de la Milano a fost însărcinat să menţină legătura cu autorităţile italiene competente, în vederea elucidării situaţiei.
Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate orice manifestare xenofobă şi rasistă şi îşi exprimă convingerea că autorităţile italiene vor lua măsurile ce se impun.
MAE va informa public asupra evoluţiilor în acest caz, pe măsură ce va obţine noi informaţii.
http://www.mascheretv.com/images/sfilate_varie/2004/pievedisoligo04/pieve_di_soligo04b.jpg

Niciun comentariu: