joi, mai 29, 2008

Primari strângători


Primarii Bucurestiului au strans peste 30 de dosare in justitie din 2004
Vanghelie a fost obligat de instanta sa ii plateasca 35 milioane de lei, cheltuieli de judecata, lui Videanu.
In mandatul 2004-2008, sase din cei sapte primari care conduc Bucurestiul au adunat peste 30 de dosare in Justitie, iar primarii care au aparut cel mai des in instanta si in cazurile procurorilor sunt Adriean Videanu si Marian Vanghelie.

Cele mai multe procese pe care le are primarul general sunt cele cu edilul Sectorului 5, Marian Vanghelie, Videanu vorbind de "5-6 procese". Scandalul intre cei doi a izbucnit in 2005, cand Adrian Videanu a spus despre primarul de sector ca este un "loser". Videanu a fost achitat in 2006 pentru acuzatiile de calomnie, insulta si amenintare, iar Vanghelie a fost obligat sa plateasca 35 milioane de lei vechi, reprezentand cheltuieli de judecata.
Videanu a fost cercetat in 2007 de DNA, in dosarul in care a fost acuzat ca a primit mita de la deputatul Nati Meir, dar procurorii au decis ca duc lipsa de probe in acest caz. Procurorii DNA au primit recent un Raport al Curtii de Conturi, invocat de Cosmin Gusa in legatura cu acuzatiile pe care i le aduce primarului privind profitul pe care l-ar fi obtinut Videanu din importul de borduri. Videanu mai are procese si cu prefectul Catalin Deaconescu, care l-a actionat in judecata pentru o dispozitie privind tarifele pentru ridicarea gunoiului, dar si pentru pentru o emisiune de obligatiuni fara aprobarea consiliului. In cea mai recenta plangere pe numele lui Videanu, din 27 mai, primarul este acuzat de Partidul Conservator ca ar fi actionat "in stil stalinist" pentru ca a trimis politisti si jandarmi sa confiste un cort si un banner al candidatului Codrin Stefanescu.
Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost audiat pe 7 mai de procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie intr-un dosar, legat de o plangere a Rodipet privind amplasarea chioscurilor de distributie a presei. Pe numele sau exista si o plangere penala la Parchet din partea REBU, privind rezilierea contractelor companiei. Din octombrie 2007, primarul este cercetat penal pentru abuz in serviciu pentru ca ar fi dispus evacuarea unor comercianti din Piata Amzei fara o decizie judecatoareasca. Edilul nu isi aminteste decat de cazurile Rodipet si cel al comerciantilor si le pune in legatura cu grupurile de interese pe care le-a "deranjat".
Primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, are si el un probleme din cauza pietelor, fiind actionat in judecata pentru hotararea de a darama Piata Obor. Pe 8 mai, Partidul Democrat Liberal Sector 2 a depus o plangere penala impotriva edilului si a reprezentantilor admnistratiei locale, acuzandu-i ca au instigat si au dispus distrugerea mai multor banere. "E doar campanie electorala", a afirmat, in replica, Neculai Ontanu.
Primarul Sectorului 4, Adrian Inimaroiu spune ca are 3-4 are plangeri la politie in urma demolarii a "4500 de garaje, chioscuri, dughene". In plus, candidatul PC la primaria sectorului, Cristian Popescu Piedone, a anuntat saptamana trecuta ca il va actiona in judecata pe edil pentru calomnie, dupa ce Inimaroiu l-a acuzat pe Piedone de frauda imobiliara si a sesizat Parchetul.
Primarul Sectorului 5 Marian Vanghelie este campion la calomnie si sesizari la DNA, conform Newsin. Pe langa procesele pe care le are cu Videanu, Vanghelie a fost acuzat de calomnie si de Luxten, pentru ca edilul a acuzat compania ca, incepand cu 2000, ar fi vandut energie electrica la o valoare foarte mare primarului general de atunci, Traian Basescu. Luxten a renuntat la proces in aprilie 2008. In 2004, Vanghelie a fost cercetat de DNA pentru infiintarea magazinelor Economat. El a mai fost vizat in doua dosare DNA, insa procurorii au decis sa nu inceapa urmarirea penala impotriva edilului. Cat despre Primarul Sectorului 6, Cristian Poteras, acesta este implicat intr-un proces privind evacuarea abuziva a societatii Piata Crangasi din doua spatii comerciale.
Singurul primar de sector care nu s-a facut remarcat, pana acum, pentru probleme cu justitia este edilul Sectorului 3, Liviu Negoita.
Foto: Newsin

Niciun comentariu: