vineri, mai 30, 2008

Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi


Europarlamentarul român Rovana Plumb a exprimat, joi seara, la Bruxelles poziţia Grupului Socialist din Parlamentul European legat de avizul dat de Comisia pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale din PE (EMPL) ("shadow opinion"), asupra raportului "Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi".
The image “http://www.psdvl.ro/img/RovanaPlumb.JPG” cannot be displayed, because it contains errors.
În poziţia exprimată, doamna Plumb a subliniat necesitatea stabilirii unui număr minim de indicatori calitativi pentru monitorizarea implementării Strategiei Europene de ocupare a forţei de muncă din perspectiva egalităţii de gen, cât şi a folosirii fondurilor structurale aferente, includerea unor aspecte legate de combaterea diferenţelor de gen în toate programele de educaţie derulate la nivelul UE, pentru eliminarea stereotipurilor înainte ca acestea să se formeze, astfel încât modelele de comportament să reflecte egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi. Raportul solicita de asemenea elaborarea de ghiduri de "buna practică" privind concilierea vieţii profesionale, familiale si private. (Carmen Dinu)
The image “http://www.monde-diplomatique.ro/local/cache-vignettes/L200xH200/rpm.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Niciun comentariu: