sâmbătă, ianuarie 03, 2009

Creşte tributul plătit în numele lui Dumnezeu


Cum poţi să ucizi în numele Dumnezeu, să încalci deliberat cea de a şasea poruncă să nu ucizi, să spui că porunca o încalci din respect pentru Dumnezeu. Este oare Dumnezeu diferit? De ce atâta sânge, de ce atâta ură, de ce atâta dorinţă de răzbunare?

Trupele israeliene au intrat în Fâşia Gaza
Trupele israeliene au intrat în Fâşia Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Trupe israeliene au intrat, sâmbătă, în Fâşia Gaza, în cadrul celei de-a doua faze a operaţiunii din zonă, a anunţat armata israeliană.

Israelul intenţionează "să preia controlul" asupra unor sectoare din Fâşia Gaza, de unde au fost lansate rachete către teritoriul israelian, precizează un comunicat al preşedinţiei Consiliului de miniştri israelian.

Conform armatei, "un număr important de forţe" israeliene participă la cea de-a doua fază a operaţiunii din Gaza, care a început cu intrarea trupelor terestre în teritoriul palestinian.

Importante forţe israeliene participă la operaţiunea terestră din Fâşia Gaza

Un "număr important de forţe" israeliene participă la a doua fază a operaţiunii din Fâşia Gaza, care a început sâmbătă seara, prin intrarea trupelor în teritoriul palestinian, a anunţat armata israeliană

"Cu puţin timp în urmă, forţele israeliene au început să pună în aplicare a doua fază a operaţiunii Cast Lead. Forţele terestre au început desfăşurarea în interiorul Fâşiei Gaza", precizează un comunicat militar israelian.

"La această etapă a operaţiunii participă un număr important de forţe, inclusiv infanterie, tancuri, forţe de geniu, de artilerie şi de informaţii, susţinute de aviaţie, Marină, agenţia de securitate israeliană şi alte agenţii de securitate", a adăugat sursa citată.

Israelul a mobilizat mii de rezervişti pentru ofensiva din Fâşia Gaza

Israelul a mobilizat sâmbătă seara mii de rezervişti în cadrul ofensivei terestre lansate în Fâşia Gaza împotriva Hamas, a anunţat biroul ministrului israelian al Apărării, Ehud Barak.

Armata israeliană a anunţat că trupele terestre au intrat, sâmbătă, în Fâşia Gaza, în cadrul celei de-a doua faze a operaţiunii Cast Lead, la care participă "un important număr de forţe".

Ofensiva din Fâşia Gaza va dura "multe zile", afirmă armata israeliană

Ofensiva terestră lansată sâmbătă seara de armata israeliană în Fâşia Gaza va dura "multe zile", conform unui comunicat al purtătorului de cuvânt al armatei israeliene.

Armata israeliană a declanşat, sâmbătă seara, o ofensivă terestră în Fâşia Gaza, reprezentând a doua etapă a operaţiunii Cast Lead, la care participă "un important număr de forţe".

Tancuri israeliene atacă posturi Hamas din nordul Fâşiei Gaza - martori

Tancurile israeliene au deschis focul, sâmbătă seara, asupra unor poziţii controlate de Hamas în nordul Fâşiei Gaza, au declarat martori oculari.

Martorii au adăugat că militanţii Hamas au ripostat cu tiruri de mortiere.

Armata israeliană afirmă că obiectivul operaţiunii din Gaza este distrugerea infrastructurii Hamas

Obiectivul operaţiunii israeliene din Fâşia Gaza constă în distrugerea infrastructurii teroriste a mişcării Hamas, a declarat un purtător de cuvânt militar israelian, citat de site-ul ynetnews.com.

"Obiectivul este distrugerea infrastructurii teroriste a Hamas din zona de operaţiuni", a afirmat maiorul Avital Leibovich, confirmând declanşarea operaţiunii terestre din Fâşia Gaza şi precizând că armata intenţionează să preia controlul unora dintre "zonele de lansare folosite de Hamas".

Armata israeliană a început şi mobilizarea a mii de rezervişti, pentru situaţia în care forţele terestre vor extinde incursiunea terestră. Primii rezervişti au început să sosească la bazele lor sâmbătă seara, alţii fiind aşteptaţi să ajungă duminică.

Premierul Ehud Olmert, ministrul Apărării, Ehud Barak, şi ministrul de Externe, Tzipi Livni, s-au întâlnit vineri seara pentru a aproba planurile pentru incursiunea terestră, avizată în principiu într-o şedinţă de guvern desfăşurată cu zece zile în urmă.

Aviaţia israeliană a lansat sâmbătă fluturaşi în Gaza, cerându-le locuitorilor să-şi părăsească locuinţele, pentru a evita atacurile. "Locuitori din zonă, ca urmare a actelor îndreptate de activiştii terorişti din zona voastră împotriva Israelului, armata israeliană este obligată să riposteze imediat şi să acţioneze în această zonă. Pentru siguranţa voastră, vi se cere să părăsiţi zona imediat", este textul fluturaşilor lansaţi sâmbătă.

Ehud Barak: Israelul este pregătit pentru orice eventualitate la graniţa cu Libanul

Israelul este pregătit pentru orice eventualitate la graniţa cu Libanul, a declarat, sâmbătă seara, ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, adresând un avertisment implicit mişcării libaneze Hezbollah.

"Sperăm că frontul de nord va rămâne calm, dar suntem pregătiţi pentru orice eventualitate. Nu căutăm confruntarea pe frontul de nord", a declarat Barak, într-o intervenţie susţinută la sediul Ministerului Apărării.

"În timp ce luptăm în Gaza, vom rămâne atenţi la situaţia sensibilă de la graniţa noastră de nord", a spus el. Armata israeliană a declanşat, sâmbătă seara, o ofensivă terestră în Fâşia Gaza, reprezentând a doua etapă a operaţiunii Cast Lead, la care participă "un important număr de forţe".

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a declarat sâmbătă că Barak a semnat "un ordin de mobilizare urgentă a mii de rezervişti" pentru ofensiva terestră.

Liderul mişcării libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, a declarat, sâmbătă, că mişcarea islamistă Hamas şi alte facţiuni ale "rezistenţei" trebuie să provoace "cel mai mare număr posibil de pierderi" armatei israeliene. Discursul său, proiectat pe un ecran uriaş, în faţa a mii de persoane adunate la periferia de sud a Beirutului, a fost difuzat imediat după declanşarea ofensivei terestre israeliene din Fâşia Gaza.

Hezbollah şi Hamas susţin lupta armată împotriva Israelului şi sunt considerate de Statele Unite drept organizaţii teroriste. În vara anului 2006, Israelul a declanşat un război împotriva Hezbollah în Liban, după ce militanţii mişcării şiite au capturat doi soldaţi israelieni. Conflictul s-a soldat cu 1.200 de morţi în Liban, în mare majoritate civili, şi 160 de victime în Israel, în majoritate militari.

În ultima perioadă, Hezbollah a făcut numeroase declaraţii de susţinere a mişcării Hamas, fără a face însă nici o referire la un eventual sprijin militar. (sursa: MEDIAFAX, http://www.mediafax.ro)

http://www.monde-magouilles.com/photos_guerre/gaza3.jpg
(sursa: http://www.monde-magouilles.com/photos_guerre/gaza3.jpg)

http://www.tellingfilms.co.uk/images/palestine/gaza-martyr.jpg
(sursa: http://www.tellingfilms.co.uk/images/palestine/gaza-martyr.jpg)

http://ssalimi.files.wordpress.com/2008/03/ghazeh.jpg?w=425&h=590
(sursa: http://ssalimi.files.wordpress.com/2008/03/ghazeh.jpg?w=425&h=590)

http://hagacity.jeeran.com/files/61839.jpg
(sursa: http://hagacity.jeeran.com/files/61839.jpg)

http://www.hasanpix.com/weblog/images/gunmen.jpg
(sursa: http://www.hasanpix.com/weblog/images/gunmen.jpg)

http://warisboring.com/wp-content/uploads/2008/03/gaza.jpg
(sursa: http://warisboring.com/wp-content/uploads/2008/03/gaza.jpg)

http://img.timeinc.net/time/today_in_pictures/0901/tip_ny_0102_01.jpg
(sursa: Uriel Sinai / Getty http://img.timeinc.net/time/today_in_pictures/0901/tip_ny_0102_01.jpg)

http://img.timeinc.net/time/today_in_pictures/0901/tip_ny_0102_02.jpg
(sursa: Oded Balilty / AP http://img.timeinc.net/time/today_in_pictures/0901/tip_ny_0102_02.jpg)

http://electronicintifada.net/artman2/uploads/2/071123-el-haddad-gaza.jpg
(sursa: http://www.blogger.com/post-edit.g?blogID=585491415059872265&postID=3433621367005888174)

http://img.timeinc.net/time/photoessays/2008/gaza_egypt/gaza_egypt_01.jpg
(sursa: http://www.blogger.com/post-edit.g?blogID=585491415059872265&postID=3433621367005888174)

Niciun comentariu: