sâmbătă, mai 03, 2008

Năstase ar accepta să fie contracandidatul lui Băsescu


Nu este tocmai o noutate, am auzit cam acelaşi lucru acum câteva luni.
Năstase ar accepta să fie contracandidatul lui Băsescu
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, sâmbătă, la Suceava, că va accepta să fie un contracandidat al lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009 dacă nu va exista un alt candidat mai bine plasat pentru a câştiga alegerile. "Dacă nu va exista un candidat mai bine plasat pentru prezidenţiale atunci eu voi accepta să fiu contracandiatul lui Traian Băsescu. Pornim de la premisa că Traian Băsescu nu trebuie să mai aibă un al doilea mandat. Este suficient cât a făcut până în acest moment", a spus Năstase. El a explicat că strategia privind alegerile prezidenţiale din 2009 trebuie privită pe două planuri, unul ce va fi determinat de rezultatele ce vor fi obţinute în urma alegerilor locale şi parlamentare şi unul privind identificarea unei alternative la actualul preşedinte. "Dacă noi reuşim să câştigăm alegerile locale sau să obţinem un rezultat foarte bun, dacă reuşim să gândim o strategie inteligentă, nu neapărat singuri, pentru alegerile parlamentare, vom putea să generăm o formulă guvernamentală care va fi extrem de importantă pentru alegerile prezidenţiale", a spus Năstase. El a apreciat că Traian Băsescu trebuie oprit în a mai obţine un al doilea mandat. "Premisa de la care pornim este că Traian Băsescu trebuie oprit să câştige un al doilea mandat, din cauza lucrurilor care s-au întâmplat, din cauza faptului că România este blocată. Ea nu se poate moderniza în haos şi scandal, nu poate să-şi desfăşoare relaţiile externe în mod convenabil", a spus preşedintele CN al PSD. El a arătat că pentru atingerea acestui scop trebuie găsită o strategie coerentă prin care să fie oferită o alternativă foarte clară în ceea ce priveşte o eventuală candidatură. Năstase a spus că una din soluţii ar fi evidenţierea mai multor variante la nivelul partidelor care au acest scop, iar o alta ar fi constituirea unei singure variante care să fie agreată de cât mai mulţi. El a mai arătat că un alt element ţine de deciziile ce vor fi luate de conducerea PSD în desemnarea candidatului.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Eu tot raman la parerea mea ca An este mai potrivit ca prim ministru.


Ar fi pacat sa stea blocat la Cotoceni cata vreme la guvern si-a dat masura.


Sa punem cazul ca iese presedinte.Atunci, daca ar dori sa-si bage nasul in toate, atunci nu ne-ar reaminti de asimetric? ori posibilitatile de manifestare sunt limitate ca presedinte, daca respecat bineinteles Constitutia.


Indiferent ce alt candidat ar alege psd, mie mi se pare nimerit un candidat unic cum ar fi Melescanu. Este bine facut pentru functii de reprezentare, a fost ministru plin sau interimar exact pe unde trebuie, si sa nu uitam ca vine tot din fostul fsn.Ce spui?


Sigur ca modul in care se va "aduce piciorul" depinde de tratative si de dibacia fiecarui partid, dar mie asta mi se pare solutia cea mai eleganta pentru viitoarele prezidentiale.


Maxi!:)

Bibliotecaru spunea...

Să nu uităm un lucru important. Viitorul premier va fi numit de actualul preşedinte. Va numi domnul Băsescu un premier PSD? Greu de crezut. Iată că se va ajunge la alegeri prezidenţiale cu un guvern non-PSD. Să spunem că Adrian Năstase nu va participa la prezidenţiale şi că va participa Mircea Geoană. Să zicem că Mircea Geoană va fi de acord să-l numească pe Adrian Năstase premier (deşi, sincer, este greu de crezut). Va putea Mircea Geoană să schimbe premierul existent pentru a-l pune pe Adrian Năstase? Desigur că nu este aşa de simplu. Şi atunci? Adrian Năstase ar putea fi premier eventual în 2012, asta numai dacă iese Mircea Geoană preşedinte. Este cale lungă până atunci, să recunoaştem.

Anonim spunea...

OOOOO! Dar ce placere fa vi daca pierde pdl alegerile, sa numeasca asimetricu' primul ministru.:)


Cred ca in ceea ce priveste deturnarea , nu mai incape posibilitate.o data vede nasu'....ma rog stii vorba.


Sa punem cazul ca refuza cu obstinatie sa numeasca pe AN.Atata vreme cat fortele politice s-au inteles, exista MIJLOACE sa-l hotarasca pe asimetric sa numeasca pe cel pe care coalitia il doreste.Desigur, desigur, ramane ca si viitorii guvernanti sa doreasca pe AN pm.


In caz contrar, sa nu uitam ca deturnarea , are loc inainte de prezidentiale....ceea ce nu-l va avantaja de loc pe asimetric.Un nou mega scandal, el contra lumii, din nou,suspendare...etc., iata si o modalitate sa-si ia concediu permanent mai devreme.


Geoana? Oportunist! daca pana la prezidentiale se aleg apele in psd, si el face prietesug cu cine trebuie, este bine.


Asa ca este foarte posibil ca Romania sa nu rateze sansa de a-l mai avea pm pe AN.


Maxi!:)

Bibliotecaru spunea...

Îmi permit să amintesc că, deşi exista o coaliţie majoritară la precedentele alegeri, preşedintele Băsescu a refuzat, cu succes, să numească un premier PSD. Cât la sută să se coalizeze împotriva lui Traian Băsescu ca acesta să fie nevoit să valideze un premier care nu-i convine? Nu ştiu ce să zic, negocierea ar putea fi totuşi direct între Adrian Năstase şi Traian Băsescu, nu văd însă ce ar putea oferi PSD astfel încât să-i fie de folos lui Traian Băsescu. Chiar şi o coaliţie PD-L PSD... ar pune premier pe Blaga sau Boc sau pe cine ştie care PD-ist, ar putea oferi, cel mult, nişte locuri în guvern. Chiar aş fi interesat de un nou mandat al domnului Năstase în fotoliu de ministru de externe. Ar fi interesant.

Anonim spunea...

Sa ne dumirim asupra adevarului istoric: Deturnarea nu a reusit decat din cauza ca si patriciatul celorlalte partide dorea cota unica!


Eeeei! Acuma s-au modificat datele problemei...din varii motive :)


Maxi!:)