Strategia s-a elaborat in baza pactului national si a fost asumata de Presedintie si sindicatele din invatamant, deci se impune a fi respectata, subliniaza profesorul stefan Vlaston, presedintele EDU CER. In aplicarea respectivelor documente semnate, Asociatia EDU CER propune a se avea in vedere mai multe prioritati, anume: asigurarea descentralizarii manageriale, financiare si a resurselor umane, incepand de la 1 ianuarie 2009; proiectarea planului de scolarizare pentru anul scolar 2009-2010, in concordanta cu structura pietei muncii;
Pentru indeplinirea Programului de Guvernare, deci respectarea Pactului pentru Educatie, EDU CER va face monitorizare lunara si va aduce la cunostinta opiniei publice toate derapajele constatate.
Asociatia EDU CER va monitoriza lunar indeplinirea Programului de Guvernare, respectarea Pactului pentru Educatie si a Strategiei Prezidentiale si va aduce la cunostinta opiniei publice toate derapajele constatate.(sursa: România Liberă, http://www.infoportal.ro)
Probabil că întrebaţi cine sunt cei de la EDU CER.
Asociatia EDU CER, fondata în anul 2005, este persoana juridica româna de drept privat, constituita în temeiul Ordonantei nr.26 din 30 ianuarie 2000, precum si actului de vointa, expres manifestata în actul constitutiv al acesteia de catre asociati.
- Asociatia EDU CER este acreditata la Ministerul Educatiei si Cercetarii începând cu 06.03.2006
- Asociatia EDU CER face parte din Coalitia pentru o Guvernare Curata începând cu 15.08.2006
- Asociatia EDU CER face parte din Coalitia pentru Universitati Curate începând cu 21.08.2007
- Oprirea degradarii educatiei si cercetarii si readucerea lor in pozitia de domenii prioritare ale activitatii forurilor de conducere ale tarii.
- Considerarea educatiei si cercetarii drept resurse esentiale ale dezvoltarii eficiente, performante, de care depinde integrarea Romaniei in Uniunea Europeana
- Constatam ca societatea noastra este inca departe de modelul european.
- Clanuri de extractie comunisto-securista decid, inca, soarta unor companii si institutii fundamentale ale statului.
- Nutrim convingerea ca vindecarea va veni, in primul rand, de la societatea civila.
- Educatia, formarea profesionala si cercetarea reprezinta resurse esentiale pentru progresul Romaniei.
- Dorim sa contribuim la reconstructia acestor domenii pe baze de eficienta si transparenta, inspirati de sisteme performante , din Europa si SUA in primul rand.
- Vom pleda pentru transformarea educatiei si cercetarii in domenii prioritare pentru orice guvernare, cu o finantare corespunzatoare. In spiritul democratiei participative vom fi parteneri loiali ai autoritatilor, dar si critici severi.
- Vom propune solutii, expertiza si sprijin, atunci cand colaborarea va promova binele pe care-l intelegem noi.
- Vom demasca ilegalitatile, abuzurile, impostura, incompetenta, lipsa de transparenta.
- Dorim sa lasam copiilor si nepotilor nostri o Romanie, cinstita, curata, performanta, eliberata de traumele si tarele unui trecut nefericit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu