luni, ianuarie 05, 2009

Apariţiile de top pentru 2008


În condiţiile în care cărţile au început să se vândă ca supliment al ziarelor, bibliotecile ar trebui să fie pline. Adevărul comentează cele mai bune apariţii editoriale de anul trecut:

Cele mai tari carti care apar anul acesta
Adevarul Online - Luni, 5 Ianuarie 2009

La editura Polirom, cele mai incitante aparitii anuntate sunt "Vrajitoarea din Florenta", ultimul roman semnat de Salman Rushdie, si "Muzeul inocentei", de Orhan Pamuk. Va fi publicata si cartea-vedeta a Targului de la Frankfurt din 2008, "Firmin", de Sam Savage.

Din seria dedicata literaturii romane, la Polirom nu va lipsi ultimul roman al scriitorului Ioan Lacusta, "Replace all", iar cartea "Despre filmul romanesc", de Alex Leo Serban, va fi publicata in cadrul colectiei de publicistica.

Avalansa de noutati la Humanitas

Anul 2009 debuteaza la editura Humanitas cu "Melancolia si moartea baiatului-stridie", de Tim Burton, in traducerea lui Marius Chivu, o carte care vorbeste despre suferinta unui adolescent marginalizat.

In februarie-martie vor aparea "Sonetul iubirii", de Marco Santagata si "Vietile secrete ale indragostitilor", de Simon Van Booy.

Pe de alta parte, Humanitas Fiction va publica circa 100 de titluri. In colectia "Raftul Denisei" vor aparea mari nume si titluri ale literaturii universale, autori de Nobel - J.M. Coetzee - "Viata si vremurile lui Michael K", Yasunari Kawabata - "Vechiul oras imperial" - sau de Pulitzer - Cormac McCarthy - "Drumul".

Nu vor lipsi clasicii literaturii moderne: Kurt Vonnegut - "Cutremur de timp", John Cowper Powys - "Cercul nebunilor" sau cartile lui Isabel Allende.

Bestseller-uri la Curtea Veche si Rao

Pentru 2009, editura Curtea Veche mizeaza pe "Un pamant nou", de Eckhart Tolle (volum vandut in peste doua milioane de exemplare) si "Ultima prelegere" de Randy Pausch.

Editura va lansa in martie titlul "Sa spui adevarul puterii. Aparatori ai drepturilor omului care transforma lumea" de Kerry Kennedy, o carte de interviuri cu 51 de personalitati, printre care Vaclav Havel, Dalai Lama, Elie Wiesel s.a.

In 2008 au aparut la Editura Rao primele doua titluri din seria-fenomen "Amurg", de Stephenie Meyer. Cele patru titluri ale seriei s-au vandut in peste 25 de milioane de exemplare, in intreaga lume. Rao va publica si ultimele doua titluri care incheie seria, "Eclipse" si "Breaking Dawn".

Romanul tandru al lui Pamuk

Editura Polirom va lansa cea mai recenta carte a lui Orhan Pamuk, "Muzeul inocentei". Lansat initial in Turcia, intr-un tiraj de 100.000 de exemplare, si apoi la Targul de carte de la Frankfurt, romanul urmareste povestea de dragoste dintre un barbat bogat si o tanara saraca, ruda indepartata a acestuia, de-a lungul a 30 de ani de istorie a Turciei. Volumul atinge si subiecte sensibile, precum sexualitatea si virginitatea. Despre roman, Pamuk a spus ca este cel mai tandru pe care l-a scris.

O poveste despre supravietuire

Editura Humanitas Fiction a pregatit romanul "Viata si vremurile lui Michael K", distins cu Booker Prize in 1983 si Prix Femina Etranger in 1985. Michael K este un barbat de culoare din Cape Town, orfan de tata, crescut in camine de copii, departe de propria mama. Intr-o zi, aceasta, grav bolnava, ii cere ajutorul, pentru ca vrea sa moara in tinuturile natale, departe de oras. Drumul lor strabate Africa de Sud, tara brazdata de tragedii, violente si foamete.

(sursa: http://www.infoportal.ro)

Niciun comentariu: