luni, ianuarie 05, 2009

Legi făcute pentru un singur om


În ultimii ani ne-am obişnuit să se modifice legea pentru un singur om sau un grup restrâns de oameni. Fie că vorbim despre anumite drepturi ale preşedinţilor după ce nu mai sunt preşedinţi, fie că vorbim despre pensiile parlamentarilor, fie că vorbim despre modificarea legii referendumului pentru a pune beţe în roţile prezidenţiale care s emişcau voioase relativ la referendumul votului uninominal, fie că vorbim despre emodificarea unei legi pentru a face loc domnul Geoană în CSAT. Ne-am obişnuit atât de tare încât nici nu ne mai miră.

LEGE MODIFICATĂ / Mircea Geoană ajunge vice în CSAT

Jurnalul foto
05/01/2009

Guvernul a modificat la 30 decembrie 2008 prin ordonanţă de urgenţă Legea de organizare şi funcţionare a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).
Ordonanţa de Urgenţă conţine o prevedere care îi permite preşedintelui Senatului, post ocupat în prezent de liderul PSD, Mircea Geoană (foto), să participe la şedinţele CSAT în calitate de vicepreşedinte. Întrebat dacă ordonanţa reprezintă o încălcare a Constituţiei, premierul Emil Boc a răspuns negativ. "Nu este vorba de o încălcare a Constituţiei, pentru că nu se reglementează întreaga modalitate de organizare şi funcţionare a CSAT, este doar vorba de o chestiune precisă şi punctuală", a spus Boc.
(sursa: Jurnalul.ro, http://www.infoportal.ro)

Niciun comentariu: