luni, ianuarie 05, 2009

Premierul Emil Boc a demisionat


Trebuie să vă temperez, nu a demisionat din funcţia de premier, ci doar de cea de primar. Cum v-aţi putut gândi la funcţia de premier? Va duce, desigur, mandatul până la sfârşit. Eu sunt curios dacă în aceste condiţii dl. Gheorghe Funar, care nu a prins nici trenul care ducea spre Palatul Parlamentului, va fi din nou primar în Cluj. Dumneavoastră ce spuneţi?

Premierul Emil Boc a demisionat din funcţia de primar
Premierul Emil Boc a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca
Premierul Emil Boc şi-a prezentat, duminică, demisia din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, înainte cu o zi de expirarea termenului legal stabilit de lege pentru ieşirea din starea de incompatibilitate.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Primăria Cluj-Napoca, demisia a intervenit ca urmare a dobândirii de către primar a calităţii de prim-ministru al Guvernului României, calitate incompatibilă cu funcţia de primar, potrivit legii administraţiei publice locale.

"Ultimele acte semnate de Emil Boc în calitate de primar au fost cele legate de construcţia viitorului stadion al oraşului şi a unei noi Săli Polivalente, respectiv, Protocolul de colaborare cu Consiliul Judeţean Cluj în vederea construirii stadionului şi a Sălii Polivalente şi autorizaţia de construcţie a noului stadion municipal", se mai arată în documentul citat.

Potrivit Legii 161/2003, Emil Boc a trebuit să anunţe Consiliul Local Cluj-Napoca, printr-o adresă, că a renunţat prin demisie la mandat în termen de 15 zile de la depunerea jurământului ca prim-ministru.

Demisia va fi transmisă Prefecturii Cluj. După ce prefectul judeţului Cluj emite ordinul privind încetarea mandatului de primar, Consiliul Local Cluj-Napoca se va întruni în şedinţă, va lua act de demisia primarului şi va decide numirea unui primar interimar dintre cei doi viceprimari ai municipiului - Sorin Apostu (PDL) şi Laszlo Attila (UDMR).

Ordinul prefectului de încetare a mandatului se va transmite, apoi, Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), care va propune Guvernului organizarea de alegeri parţiale anticipate pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, în termen de 90 de zile.

Luni, de la ora 12.00, este programată o şedinţă de îndată a Consiliului Local Cluj-Napoca pentru a analiza situaţia Clubului de fotbal "U" Cluj, dar nu este exclusă posibilitatea introducerii unui punct pe ordinea de zi prin care deliberativul să ia act de demisia lui Boc şi să aleagă viceprimarul care va prelua atribuţiile de primar interimar.

Potrivit unor surse din PDL Cluj, filiala judeţeană ar putea să îl propună ca şi candidat pentru Primărie pe actualul viceprimar Sorin Apostu, dar nu este exclusă nici candidatura preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe. Dacă Tişe va fi desemnat drept candidat pentru funcţia de primar, şi va câştiga alegerile, clujenii vor fi chemaţi la urne pentru alegerea unui nou şef al judeţului.

Decizia privind candidatura la Primărie va fi luată de Biroul Permanent Local (BPL) Cluj-Napoca şi validată de Biroul Permanent Judeţean (BPJ) Cluj al PDL.

(Sursa: MEDIAFAX)

Niciun comentariu: