Ministrul secretar de stat - scos afară din biroul primarului din Fârliug
Ministrul secretar de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Zvetlana Preoteasa, a fost scoasă vineri afară din biroul primarului Ioan Borduz din comuna Fârliug din judeţul Caraş Severin, transmite corespondentul AMOS News.
Aflată într-o vizită de lucru în judeţul Caraş Severin, ministrul secretar de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Zvetlana Preoteasa, a făcut o vizită în mai multe instituţii de învăţământ din judeţ, oprindu-se şi la Şcoala cu clasele I-VIII din Fârliug, unde au existat o serie de animozităţi în ultimele zile. Aici, încă de luni, 19 mai, copiii şi părinţii au fost în grevă fiindcă inspectoratul Şcolar a decis schimbarea din funcţie a directoarei şcolii, Alina Cocoş şi înlocuirea ei cu învăţătoarea Mihaela Popovici.
La rândul său, primarul Borduz spune că ,, am avut o discuţie cu doamna ministru, Dar în acelaşi timp am fost acuzat de către ceilalţi inspectori că eu am influenţat părinţii să facă grevă şi că din această cauză nu s-au făcut 4 zile cursuri la Fârliug. Le-am spus că nu am făcut acest lucru, dar că nu văd nimic deplasat în faptul ca un primar să fie alături de cei ce l-au ales chiar şi într-o asemenea acţiune. În aceste condiţii, fiindcă m-au acuzat în continuare, le-am cerut respectuos să părăsească biroul meu”.
Ministrul secretar de stat, Zvetlana Preoteasa, spune că ,, primarul Ioan Borduz a politizat totul, poate să facă ce politică vrea, dar aceasta să se oprească la porţile şcolii. Primarul a refuzat dialogul cu reprezentantul ministerului, m-a dat pe uşă afară. M-am întâlnit cu prefectul Ioan Anton Paulescu, căruia i-am prezentat ce s-a întâmplat la Fârliug şi i-am cerut să ia măsurile legale ce se impun, inclusiv faţă poliţiştii din sat, mai exact, faţă de şeful de post care nu a intervenit atunci când era cazul”.
La Bocşa, viceprimar aruncat în stradă
Viceprimarul oraşului Bocşa, Doru Neda, a fost nevoit să-şi improvizeze un birou chiar în parcul din faţa Primăriei oraşului, asta datorită faptului că primarul Mirel Pascu l-a forţat să-şi predea biroul de viceprimar, transmite corespondentul Amos News.
Situaţia lui Doru Neda, ales viceprimar al Bocşei pe 29 iulie 2004, este o adevărată poveste. În anul 2005 Consiliul Local Bocşa a încercat să-l suspende pe Doru Neda ce ocupa şi atunci tot funcţia de viceprimar, însă nu s-a obţinut numărul necesar de voturi. Atunci a fost pus la punct un alt plan – consilierii majoritari PNL şi PD- la acea vreme, au lipsit premeditat la şedinţele de Consiliu Local. În data de 6 septembrie 2005, în urma neîntrunirii cvorumului de şedinţă trei luni consecutiv, Consiliul Local Bocşa a fost dizolvat prin ordin al Prefectului de Caraş Severin şi au fost organizate alegeri locale anticipate.
Noul Consiliu Local s-a întrunit pe 21 iulie 2006, fără a fi confirmat de Judecătoria Reşiţa, şi a ales un nou viceprimar în persoana lui Constantin Borozan- aceasta în timp ce din punct de vedere legal, exista un viceprimar. Doru Neda a atacat decizia Consiliului Local de alegere a unui nou viceprimar în contencios administrativ şi a obţinut o decizie favorabilă. În urma procesului, Doru Neda a fost repus în funcţie cu toate drepturile ce i se cuvin.
Lucrurile încep să se complice în momentul în care Consiliul Local şi primarul Bocşei, Mirel Pascu, au fost de altă părere. Prin decizie a Consiliului Local, lui Neda i s-a interzis accesul la şedinţele de Consiliu- aceasta în condiţia în care aceste şedinţe sunt publice prin lege.
Cetăţenii continuă să vină şi să solicite ajutorul viceprimarului, chiar dacă trebuie să discute afară, în are liber, pentru că, spun ei, sfatul viceprimarului le este de folos. (Vali Popovici)
Un comentariu:
Asta va face Borozan si cu Cismaneantu.
Trimiteți un comentariu