sâmbătă, mai 24, 2008

Cort PC evacuat


Ştefănescu:Videanu va inaugura Parcul Bordei alături de Blaga şi Boc şi de aceea a evacuat cortul PC

Ştefănescu:Videanu va inaugura Parcul Bordei alături de Blaga şi Boc şi de aceea a evacuat cortul PC (Imagine: Mediafax Foto)
Candidatul PC la Primăria Capitalei Codrin Ştefănescu l-a acuzat, sâmbătă, pe Adriean Videanu, că a emis ilegal şi abuziv o hotărâre privind evacuarea cortului electoral al PC din faţa Parcului Bordei, pentru că duminică vrea să inaugureze parcul alături de Vasile Blaga şi Emil Boc. Ştefănescu a precizat că PC are autorizaţie legală pentru instalarea cortului electoral şi această autorizaţie poate fi anulată numai printr-o hotărâre judecătorească. Potrivit lui Ştefănescu, pentru evacuarea cortului electoral, primarul general a invocat motive legate de efectuarea unor lucrări edilitare, dar, în realitate, Adriean Videanu doreşte să distrugă acest cort deoarece duminică urmează să "taie panglica", împreună cu Vasile Blaga şi Emil Boc la Parcul Bordei. "Adriean Videanu a emis astăzi (sâmbătă – n.r.) în mod ilegal şi abuziv această hotărâre de evacuare a cortului nostru, şi deoarece îl deranjează, pentru că mâine dimineaţă (duminică- n.r.) pregăteşte cu fast ca, împreună cu Vasile Blaga şi Emil Boc, să taie panglica la Parcul Bordei", a spus Codrin Ştefănescu. Administraţia Parcurilor a început, la jumătatea lunii martie, reamenajarea Parcului Bordei, în cadrul proiectului fiind cuprinse refacerea aleilor, amenajarea unor locuri de joacă, amplasarea unor bănci şi a stâlpilor de iluminare. Iniţial, pentru acest proiect au fost alocate aproximativ 500.000 de euro, lucrările urmând să se încheie în luna iunie. Terenul din Parcul Bordei, de 3,3 hectare, de pe malul lacului Floreasca - vizavi de Parcul Herăstrău - a devenit proprietatea omului de afaceri Costică Constanda în septembrie 2003, în urma unei dispoziţii de primar general pe Legea 10/2001. Constanda a obţinut terenul din Parcul Bordei la schimb pentru alte terenuri pe care investitorul le cumpărase de la foştii proprietari. În 18 ianuarie, consilierii generali au aprobat schimbul de terenuri dintre omul de afaceri Costică Constanda şi Primăria Municipiului Bucureşti (PMB). Astfel, municipalitatea i-a dat lui Constanda un teren de 28.000 de metri pătraţi în Satul Francez în schimbul unei suprafeţe echivalente de teren din Parcul Bordei. Consilierii municipali au aprobat, în martie, proiectul de hotărâre privind trecerea terenului din Parcul Bordei în suprafaţă de peste 28.000 de metri pătraţi în domeniul public al Capitalei şi în administrarea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement.
Videanu: Parcul Bordei nu va fi inaugurat duminică, cortul PC trebuie doar mutat
Videanu: Parcul Bordei nu va fi inaugurat duminică, cortul PC trebuie doar mutat (Imagine: Mediafax Foto)
Primarul general respinge acuzaţiile lui Codrin Ştefănescu, susţinând că în zona de amplasare a cortului electoral al PC din Parcul Bordei se fac lucrări la instalaţia de iluminare, astfel că acesta nu va fi evacuat, ci trebuie doar mutat, precizând că inaugurarea parcului nu va avea loc duminică. Edilul şef al Capitalei, Adriean Videanu, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că în faţa Parcului Bordei, acolo unde a fost amplasat cortul electoral al Partidului Conservator, se execută lucrări de branşament a instalaţiei de iluminare a parcului la sistemul central de iluminare al Capitalei, respingând acuzaţiile candidatul PC la Primăria Capitalei Codrin Ştefănescu potrivit cărora a emis o hotărâre de evacuare a cortului electoral al PC pentru că duminică vrea să inaugureze parcul alături de Vasile Blaga şi Emil Boc. Videanu a adăugat că inaugurarea Parcului nu va fi făcută duminică, ci după finalizarea tuturor lucrărilor de reabilitare a parcului. "Tot eu le-am dat aprobare pentru amplasarea cortului, însă în acel perimetru trebuie desfăşurate lucrări de branşament a instalaţiei de iluminare a Parcului Bordei la sistemul central de iluminare al Capitalei", a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, Adriean Videanu. Edilul municipal a mai arătat că amplasarea cortului poate fi făcută în continuare cu 20 de metri mai departe de actualul amplasament. Candidatul PC la Primăria Capitalei Codrin Ştefănescu l-a acuzat, sâmbătă, pe Adriean Videanu, că a emis ilegal şi abuziv o hotărâre privind evacuarea cortului electoral al PC din faţa Parcului Bordei, pentru că duminică vrea să inaugureze parcul alături de Vasile Blaga şi Emil Boc.

Niciun comentariu: