vineri, ianuarie 02, 2009

Program educaţional


După iniţiativa de tipul este cool să vorbeşti corect, viaţa românilor a mai cunoscut o iniţiativă primitoare la ecologism.


[1.jpg]


Educatie ecologica
Romania Libera - Vineri, 2 Ianuarie 2009

In cadrul campaniei de responsabilizare sociala "Sa pastram apele curate", Administratia Nationala "Apele Romane" a lansat "Peripetiile lui Ovi", o carticica de educatie ecologica ce se adreseaza elevilor din clasele II-IV.

Carticica pentru copii s-a lansat la scoala Generala nr. 113 din sectorul 4 al Capitalei si relateaza calatoria unui pestisor care ajunge accidental in ape poluate. Odata ajuns in apele poluate, pestisorul intalneste noi specii, precum "PETsi" si "meDOZE",

specii aparute ca urmare a obiceiurilor proaste ale oamenilor. Este vorba de faptul ca oamenii si-au luat obiceiul de a arunca tot felul de deseuri, peturi, doze de metal etc., in apa si pe maluri. Ca urmare a intoxicarii mediului cu tot felul de reziduuri, "pestii" s-au transformat in "PETsi" si meduzele in "meDOZE", personajele negative din carticica ale caror eforturi sunt de a-l inghiti pe Ovi. Dar cum carticica se doreste a fi un indrumar ecologic pentru copii, care sa invete prin intermediul simpaticului personaj sa protejeze mediul, povestea are un final fericit. Astfel, desi ajunge intr-un mare pet, in final Ovi este salvat de un copil. Cu ajutorul Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti, 10.000 de exemplare din carticica ecologica vor fi distribuite in scoli din Capitala. "Peripetiile lui Ovi" a fost premiata anul acesta in cadrul festivalului international al campaniilor de mediu Green Awards de la Londra, pentru originalitate grafica si idei indraznete.
Carticica ecologica lansata este prima actiune din cadrul unui program educational extins, pe care Administratia Nationala "Apele Romane" il va derula in 2009 in scolile Capitalei.






Initiativa este prima dintr-un program educational extins, pe care Administratia Nationala "Apele Romane" il va derula in 2009 in scolile din Bucuresti. "Peripetiile lui OVI" este o carticica gandita si conceputa de A.N. Apele Romane, in cadrul campaniei de responsabilizare sociala "Sa pastram apele curate!", campanie care a fost premiata in acest an in cadrul festivalului international al campaniilor de mediu Green Awards, de la Londra, la categoria Best Green International Campaign. Ulterior evenimentului, Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti va acorda sprijin A.N. Apele Romane pentru distribuirea a peste 10.000 de exemplare in scolile din Bucuresti, urmand ca anul viitor sa se faca demersuri la Ministerul Educatiei si Cercetarii pentru introducerea acestei carticele in programa scolara, ca lectura suplimentara la lectiile de stiintele mediului.

(sursa: http://www.romanialibera.ro, http://apecurate.blogspot.com)

Niciun comentariu: