marți, mai 06, 2008

În Berlin, cu Andrei Pleşu


Lansarea volumului „Das Schweigen der Engel” de Andrei Pleşu, traducere în limba germană de Georg Aescht a cărţii „Despre îngeri” va avea loc astăzi la Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu” din Berlin, la ora 19,30.
Volumul a apărut la Berlin University Press în 2007. Prezintă: Georg Aescht. Autorul va citi fragmente din lucrarea sa tradusă în germană.
Manifestarea este realizată în colaborare cu Deutsch Rumänische Gesellschaft Berlin, Wissenschaftkolleg zu Berlin (WIKO) şi editura Berlin University Press. (Tudor CRISTIAN)

2 comentarii:

Anonim spunea...

Stimate Bibliotecar,

Despre Terentiu, le cunosc, nu cred ca insemna ca le scuz, si mai ales ca doresc sa le cunoasca spre exemplu toata lume.:)


Aha, deci nu este acela...dar stii, asemanarea cu ce s-ar putea petrece este infioratoare...si siluetele alea sunt sugestive...steagurile , puteau fi insa portocalii, si poate o melodie mars german..sau o valkirie ceva.. :)


Ce dragut ca prietenul la nevoie se cunoaste...uite, ne-a intrebat pe noi cineva daca dorim sa fie publicat asta pe banii nosti in Germania? Nu-l cunoaste Germania? Ba da, chiar foarte bine.De ce nu altcineva...mai putin cunoscut...Ce o sa faca astalalt cand n-o sa mai imparta coledzile la IC?


Maxi!:)

Bibliotecaru spunea...

Siluetele acele sunt luate de undeva, dintr-un film mai lung, dar nu-mi mai amintesc clar de unde.

"ne-a intrebat pe noi cineva daca dorim sa fie publicat asta pe banii nosti in Germania?". Ce anume din ştirea mea v-a sugerat că publicarea lui Pleşu în Germania este făcută din banii noştri? Manifestarea este realizată în colaborare cu Deutsch Rumänische Gesellschaft Berlin, Wissenschaftkolleg zu Berlin (WIKO) şi editura Berlin University Press, care sunt trei societăţi comerciale ce nu au nimic de a face cu statul şi, fiind germane, cu atât mai mult nu au nimic de a face cu statul român.

Unde anume sunt bani noştri în treaba asta?