marți, mai 20, 2008

Vosganian acceptă o guvernare PNL-PSD


Aflat în campanie electorală la Curtea de Argeş, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a criticat PSD pentru raportul dat recent publicităţii asupra rezultatelor guvernării de dreapta. El a spus că în timp ce partidul său a impozitat toate veniturile cu 16%, PSD dorea o impozitare graduală, transmite corespondentul AMOS News.
http://www.poze.wabo.ro/d/7407-2/Manastirea+Curtea+de+Arges+_3_.jpg
Cel mai mic impozit, de 14%, urma să fie aplicat salariaţilor cu venituri mici, în timp ce alte categorii profesionale, precum medicii sau profesorii, ale căror salarii depăşesc 700 de lei ar fi urmat să plătească un impozit dublu, iar specialiştii din Cercetare sau profesorii universitari până la jumătate din venituri.
El a dat ca exemplu angajaţii din administraţie care au un salariu mediu brut de 1000 de euro şi care ar fi dat jumătate din bani la stat. În acest context, Vosganian a calculat că pentru un salariu foarte bun, angajatorul ar fi plătit un impozit uriaş.
http://www.roembus.org/gov_agenda/MAE/2008/ianuarie/Vosganian_dp.jpg
Referitor la declaraţiile făcute de Mircea Geoană prin care promitea alocaţii de 200 de lei pentru fiecare copil, un salariu minim de 300 de lei şi a treia pensie, ministrul Economiei şi finaţelor l-a acuzat pe liderul social democrat că tratează cu neseriozitate lucrurile.
Geoană le-a reproşat actualilor guvernanţi că deficitul bugetar a sărit în aer, iar în acelaşi timp a făcut promisiuni populiste fără bază de susţinere. El a amintit că într-o ţară de la PoluL Nord au căzut din cer cândva gâştei îngheţate, aceasta fiind singura dată când a picat ceva din cer.
The image “http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e3/Image-Mircea_Geoana_3.jpg/526px-Image-Mircea_Geoana_3.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Vosganian a susţinut că decât să dea alocaţii mai mari, mai bine ajută părinţii să câştige mai bine şi să-şi poată creşte copiii. Referitor la proiectele cu care PNL se află în divergenţă cu PSD, precum cota unică şi pilonul doi de pensii, el a recunoscut că a finanţat comunităţi conduse de oamenii PSD:" PNL reprezintă cea mai bună soluţie pentru o eventuală guvernare a PSD, pentru că nici un partid nu va putea guverna singur. Într-un fel sau altul vom rămâne la guvernare".
Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat astăzi la Curtea de Argeş că, din punct de vedere economic, primul trimestru al acestui an a fost cel mai bun din istoria modernă a României, transmite corespondentul AMOS News.
Acest lucru a fost, potrivit lui Vosganian, confirmat şi de Uniunea Europeană care a modificat în pozitiv prognoza pentru ţara noastră. În primele patru luni ale anului în curs veniturile au depăşit cu 5% rezultatele estimate.
Varujan Vosganian a dezvăluit faptul că a discutat astăzi cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, acesta apreciind că spre lunile august, septembrie, se va înregistra o scădere a inflaţiei. Demnitarul a apreciat că există un control asupra salariilor bugetarilor, cu excepţia veniturile salariaţilor din învăţământ şi sănătate, a căror situaţie este diferită. În privinţa bugetului de pensii, Varujan Vosganian a apreciat că execuţia este foarte bună .
În acelaşi timp, el a criticat PSD pentru că îşi arogă meritul majorării pensiilor şi le-a reproşat social democraţilor că au avut la dispoziţie 16 ani pentru achitarea unor pensii decente. El a precizat că de la 1 ianuarie 2009 pensiile vor creşte din nou, iar această majorare va duce practic la dublarea pensiilor în ultimii doi ani. El a mai apreciat că în ultimii trei ani s-au creat circa 300000 de locuri de muncă, din care numai anul trecut 120000.
http://www.albaon.ro/images/2007.06.08/pensionari_2_213_20070608114535_249.jpgThe image “http://www.monitorulexpres.ro/arhiva_foto/poze/tumb/04-1211pensionari_gsdg.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
În ceea ce priveşte raportul pensionari-salariaţi, ministrul Economiei şi Finanţelor a precizat că numărul salariaţilor a ajuns să-l depăşească pe al pensionarilor. La acest capitol, demnitarul a precizat că în ultimii patru ani, salariul mediu în România practic s-a dublat. (Petre Niţu)

7 comentarii:

Anonim spunea...

Absolut normal si-n conformitate cu ce ne-a spus Basescu aseara, dar am o rugaminte, uita-te la ce postez mai jos si spune-mi parerea ta mai experimentata:


1. ion adrian spune: Parerea ta asteapta sa fie OK
mai 20, 2008 la 1:05 pm
@Blog Ideologic,
Asa este, esti bun de consilier, caci ca si AN stii bine ca in politica de aici conteaza numai teatrul, minciuna, diversiunea si ascunderea golului interior chiar si cand este mobilat cu o ticalosie de toata frumusetea.

1. ion adrian spune: Parerea ta asteapta sa fie OK
mai 20, 2008 la 11:35 pm
@Blog Ideologic,
Asa este, esti bun de consilier, caci ca si AN stii bine ca in politica de aici conteaza numai teatrul, minciuna, diversiunea si ascunderea golului interior chiar si cand este mobilat cu o ticalosie de toata frumusetea

Bibliotecaru spunea...

Despre ce anume ar trebui să mă exprim?
Observ că este un comentariu duplicat la diferenţa de 10 ore...

Anonim spunea...

sa-ti spun mai mult. In momentul cand l-am lansat pe al doilea, atentie identic cu primul acesta primul disparuse de pe blog si cum vezi la un moment dat era la moderare.
Rezulta mi se pare ca a fost sters ca daca nu era dupa cate stiu eu nu puteam tasta unul identic
care sa fie acceptat la moderare.
Acum pe blog desigur ca in continuare se afla numai al doilea si tot la moderare.
Desigur ca dupa ce primul a intrat la moderare intre pozitia lui (ca nu stiu cand a disparut efectiv, ca nu pazesc blogul) si asta de la orele 11 pm care si acum este tot la moderare (dar deocamdata pe fir nu a mai aparut nimic, deduc deci ca tot ce s-a mai postat de aseara, se afla in asteptare la moderare)au aparut destule si desigur si cateva de ale mele

Anonim spunea...

Continui cu un text care nu a fost sters dar este in continuare la moderare si pe care-l consider singurul cu adevarat important.
Stoparea lui ma face sa cred ca am dreptate, adica ca am avut din martie cand am pus problema si cand bine inteles am fost distorsionat de alde LEO.

Vreau ca tu sa-l citesti (poate ca in final o sa apara, dar tactica asta face ca cei care nu citesc de jos in sus ca mine sa scape respectivul text pe care l-am reclamat si desigur ca si reclamatia este inca la moderat):

ion adrian spune: Parerea ta asteapta sa fie OK

mai 20, 2008 la 1:03 pm
Desigur nu conteaza in imputita asta de politica iubita de multi turnatori poeti de pe aici(sa stiti ca intre jigodism si cultura, desi ar trebui sa fie, nu este neaparat o contradictie si e suficient sa te referi la Razvan Theodorescu ca sa intelegi asta), daca ca sa-l opresti sau sa-l distrugi pe Basescu, sprijini un guvern impotent etc,etc adica cu asertiuni de tipul :”pesede nu a sprijinit guvernul liberal, şi numai fraierii nu înţeleg că de fapt pur şi simplu a blocat preluarea guvernării de pedelacheii lui băse”, cei cu memoria scurta, confirma ce am spus mai demult cand am comentat un plan de dominare psd ista a Romaniei, si atunci am fost contrazis unii, cum ca textul utilizat de mine ar fi fost o facatura si nu ar fi fost al lui AN si al “sobolanului rozaliu” si iata ca textul ala chiar reflecta ideile voastre adevarate, pe care nu reusiti mereu sa le disimulati si drept dovada reamintesc ca textul meu a fost postat pe firul :

Guvernarea prin pacte/06 martie 2008, in martie 6, 2008 la 9:26 pm si ca sa nu va mai osteniti sa verificati preiau ce este important acolo referitor la ce am afirmat mai sus:

Capitol al planului lui AN:

Mentinerea statu-quo-ului, cu riscurile aferente de imagine si de comunicare pentru PSD

La acest punct dle AN, scrieti la un moment dat urmatoarele:

“Aceasta optiune presupune un PSD combatant care face opozitie nedisimulata, dar care prefera sa arbitreze conflictul dintre presedinte si premier pentru a nu oferi toata puterea lui Traian Basescu.
Practic insa, o astfel de misiune va fi foarte dificil de pus in practica, intrucit argumentele de tipul „PSD prefera sa arbitreze conflictul dintre presedinte si premier pentru a nu oferi toata puterea lui Traian Basescu“ nu mai tin la electoratul roman. In plus, discursul public practicat de Traian Basescu si PD-L accentueaza, in orice circumstanta, „cirdasia“ dintre PSD si PNL.”

Nota mea: Asta este, nu adevarul conteaza ci numai gasirea acelor argumente sau lozinci care “tin”, prin care omul de rand, alegatorul poate fi manipulat si dus unde vrea clasa politica si “imbogatitii de razboi” si ghinion, unele din vechile minciuni folosite nu mai tin cum ar fi astea referitoare la dusmanul dvs si prietenul nostru Traian Basescu, si se vede din ce in ce mai clar si o “cardasie” care este reala nu-i asa.
Sa speram ca se vor gasi destui care pornind de aici sa explice romanilor ce-i asteapta cu PSD si PNL(vreau sa spun Patriciu)

Si infine o alta chestiune care arata grija dvs fata de tara. Tot la aceasta varianta de analiza la avantaje scrieti:

AVANTAJE:
1. PSD nu se angajeaza in negocieri si compromisuri politice pentru a stabili datele alegerilor, care sint astfel lasate in responsabilitatea exclusiva a guvernului liberal;
2. Se mentine blocajul institutional actual, care nu este generat de PSD si care poate folosi social democratilor daca este speculat. Blocajul institutional este opera premierului si a lui Traian Basescu, a PNL si a PD-L. Nu PSD trebuie sa isi asume deblocarea actualei situatii, deoarece nu PSD se afla la guvernare. Daca acest blocaj institutional adinceste criza economica, cu efecte sociale, acest lucru nu poate decit sa permita PSD sa isi promoveze propriile alternative.

Nota mea: Practic vi se flambeaza daca avem blocaj instutional si vorba aia, sa vina si lacustele daca putem minti ca le-a adus Basescu si asta ne ajuta sa revenim la putere(cred ca numai termenul “ciolan” ar trebui folosit)

Revenim in mai 20 caci am terminat rememberul si cu acesta, demonstratia pe care mi-am propus-o.

PS. Fraierii si neinstruitii(pe securistii cu staif ii adaug, desigur, dar nu ca pe niste manipulati, ci ca pe cei care realizeaza misiunea de a manipula) adica votantii traditionali ai lui Iliescu et co, mai pot fi inca tromboniti cu incalcarile de constitutie de care ar fi pline textele spuse prin emisiuni de Basescu, dar nici-unul din acesti josnici raspandaci, nu e capabil sa dea un singur exemplu, caci stie ca daca-l da s-a ars, caci este imediat facut praf de oricine de buna credinta si posedand putina logica si cunostinte constitutionale.
Asa cum spunea cu sinceritate in interiorul partidului atunci dl AN: “argumentele de tipul „PSD prefera sa arbitreze conflictul dintre presedinte si premier pentru a nu oferi toata puterea lui Traian Basescu“ nu mai tin la electoratul roman
dar ieri in emisiune uita si crede ca totusi tin sau ca vor tine daca le propaga aplaudacii dlui.


Uite si reclamatia facuta aseara:



ion adrian spune: Parerea ta asteapta sa fie OK

mai 20, 2008 la 11:14 pm
@Moderator,
Regret, nu ma supara injuraturile, cautarea greselilor de redactare dar ma supara cand unele postari esentiale si care poate ca nu au greseli de care sa se ia Ban, Leo, Eugeno et co imi sunt intarziate la aparitie.
Chiar eram umit ca ultimele postari mi-au aparut mai toate cand vad ca postarea mea de la ora 1:03 aflata in asezarea de mai jos este inca la moderat acum la ora 11 pm.

FRANK ZAPA[KING] spune:
mai 20, 2008 la 12:45 pm

ion adrian spune: Parerea ta asteapta sa fie OK
mai 20, 2008 la 1:03 pm

ion adrian spune:
mai 20, 2008 la 1:12 pm

Daca e de vina apropierea in timp dintre mesajul inca la moderare si cel aparut odata cu celelalte, regret dar se poate corecta si cine doreste sa-l citeasca il va gasi la locul lui la pozitia de 1:03 pm sau acum la ore tarzii ceea ce nu are importanta pentruca el poate fi citit oricand.
Multumesc

Anonim spunea...

Si acum iti transcriu un raspuns postat de mine intr-o discutie cu tine de pe firul: In Bihor si in Mures, caci nu stiu daca chiar apare si daca da nu stiu daca mai ajungi pe acolo:


ion adrian spune: Parerea ta asteapta sa fie OK

mai 21, 2008 la 8:52 am
@Bibliotecaru,
Cu fraze ca ale tale, care nu spun ca nu sunt frumoase si de aceia si prind, a fost pacalita o mare parte din electorat la inceputul anilor 90 si inca mai prind, si ce a rezultat din concordia atunci clamata s-a vazut.
Crezi ca daca eu ma pupam cu activistii si securistii, iar cei ai caror neamuri fusesera decimate de acestia ar fi facut asisderea, acestia ar fi contribuit mai putin la structurarea statului clientelar -mafiot. Adica deveneam un valent obiedent al lor si asta ar fi dus tara pe culmile ceausiste de progres si bunastare si era bine. Te rog sa raspunzi clar la acesta intrebare, desigur daca vrei.

Bibliotecaru spunea...

Da, este ciudată moderarea. Nu-mi dau seama să existe un motiv pur tehnic de activare.
Dincolo de moderarea comentariilor, aş vrea să mă refer, cu o părere, la conţinutul mesajelor.
Stilul meu de a căuta o cale de mijloc între părţile aflate în conflict, încercând, pe cât posibil, să nu ţin partea nimănui, pleacă de la o un principiu banal. România reprezintă pe toţi cetăţenii săi. Eu nu pot să condamn o anumită parte a românilor, nu-i pot considera declasaţi sau neviabili sau "deranjanţi". Pentru mine toţi sunt egali. Pentru mine toţi trebuiesc lăudaţi atunci când fac ceva bun, toţi trebuiesc certaţi atunci când fac ceva rău. Poate că sunt sesizat a fi pro PSD pentru că dau mai multă atenţie acestui partid, sunt convins însă că domniile lor mă sesizează drept un critic şi nu un "lăudac-aplaudac".
Pentru ca România să meargă bine, personal cred că este nevoie de toţi cetăţenii la un loc să ducă o luptă cu propria indiferenţă, propria indolenţă, propria lene, propriul interes.

Aici este punctul prin care discursul meu şi al dumneavoastră diferă major. Aveţi o pornire naturală împotriva multor români, izolând practic mai mult de două treimi din populaţie ca fiind nefolosităare, ba chiar contrară dorinţelor şi nevoilor voastre. Eu nu cred că reconstrucţia socio-culturală a României se poate face altfel decât un efort comun al tuturor cetăţenilor, de aici sau diaspora. Ar fi interesant discursul domniei voastre dacă ar apela mai des la nevoia de a restaura principii generale. Nu văd ce folos este câştigat cât repetaţi, aproape de fiecare dată, idei de tipul "imputita asta de politica iubita de multi turnatori poeti de pe aici". Nu vreau să vă aduc o atingere negativă, dar astfel de cuvinte dărâmă o structură deja aflată la pământ şi nu pune nimic în loc.
Dacă ar fi dorit moartea celor care greşesc, omenirea ar fi o specie pe cale de dispariţie.

Anonim spunea...

Poate ca ai si tu dreptate dar pericolul in care ne aflam este mare si nu stiu zau daca calea ta care este conform firii si stilului tau si sunt necesari si cei ca tine, daca ar lua-o pe ea toti cei ca mine, asta nu ar face decat ce-ti spuneam mai sus si anume:
ar contribui mai mult la structurarea statului clientelar -mafiot.

PS. Cat despre moderare, cand vezi ca postari de principiu, care sunt critice, dar se refera la strategii devoalate chiar de creatorii lor nu apar ce poti sa deduci,decat ca ai nimerit in plin si atunci gunoiul trebuie bagat sub usa. Sa fiu impaciuitor in astfel de situatie?

PPS Acel al doilea text identic acum a aparut dar postarea esentiala(cea de la 1:03) pe care ti-am prezentat-o mai sus inca nu a aparut si este in continuare la moderare. Am mai solicitat inca odata foarte politicos sa i se dea drumul. Sa vedem.