marți, martie 11, 2008

21 de lideri PRM demisionează în semn de solidaritate cu Nedelescu


Un număr de 21 de preşedinţi de organizaţii de cartier ale filialei municipale PRM Craiova au demisionat din partid, luni dimineaţă, în semn de solidaritate cu viceprimarul Craiovei Gheorghe Nedelescu, care a fost exclus din PRM, unuia dintre demisionari făcându-i-se făcut rău şi fiind transportat la spital.
Vicepreşedintele PRM Craiova Mihail Călinescu a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că mai mulţi membri ai filialei municipale şi-au depus demisia în semn de solidaritate cu Gheorghe Nedelescu, care a fost exclus din partid în mod "josnic" şi "ruşinos".
"Sunt 21 de preşedinţi de organizaţii locale ale PRM Craiova care şi-au depus în această dimineaţă demisia în semn de solidaritate cu domnul Gheorghe Nedelescu. Nu suntem de acord cu această excludere venită în mod ruşinos şi josnic", a declarat Călinescu, adăugând că organizaţia judeţeană a convocat, pentru luni după-amiază, o întrunire de urgenţă a membrilor filialei.
Potrivit sursei citate, pe lângă preşedinţii de organizaţii sunt alţi 48 de membri simpli şi cu funcţii de conducere din PRM Craiova.
"A fost întrunit un birou de urgenţă de către conducerea judeană a PRM pentru a încerca să stea de vorbă cu preşedinţii, dar nu mai ştiu ce se poate face”, a declarat Călinescu.
Unul dintre preşedinţii demisionari din PRM Craiova a fost dus, luni dimineaţă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, iar medicii au stabilit că bărbatul a suferit un deficit motor pe partea stângă, ei apreciind că starea lui de sănătate este deosebit de gravă.
"Domnul Luca Marin a fost dus la spital. Cred că a suferit un infarct. Ne ducem acum la el. I s-a făcut rău din cauza acestei situaţii create de excluderea domnului Nedelescu", a declarat Călinescu.
Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Craiova, medicul Adriana Trică, Marin Luca a ajuns în stare deosebit de gravă la Unitatea de Primiri Urgenţă a spitalului.
"Pacientul a venit la noi ca fiind persoană necunoscută. Acum cadrele medicale au reuşit să-l identifice. A suferit un deficit motor pe partea stângă şi urmează să fie dus la tomograf pentru a i se face o tomografie. Starea este foarte gravă", a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, Adriana Trică.
Viceprimarul Craiovei Gheorghe Nedelescu a fost exclus, duminică seara, din PRM, conducerea partidului imputându-i "acte de corupţie şi dezinteres faţă de problemele cetăţenilor”.
Potrivit unui comunicat de presă, Comisia Centrală de Cadre a PRM ar fi constatat că edilul a realizat, în cei patru ani de mandat, “o avere imensă, exclusiv prin fraudă şi trafic de influenţă”.
Gheorghe Nedelescu a declarat, duminică seară, pentru corespondentul MEDIAFAX că nu a fost informat de către conducerea partidului în legătură cu excluderea sa, avertizând că îi va da în judecată pe cei care au dat comunicatul de presă privind excluderea sa din partid.
El a adăugat că liderul PRM a ajuns să fie sfătuit de persoane care nu au habar despre ce se întâmplă în filiale.

Niciun comentariu: