miercuri, martie 12, 2008

Acord energetic între România şi Republica Azerbaidjan


Ceremonia semnării Acordului de colaborare in domeniul energetic între Ministerul Economiei şi Finanţelor din România si Ministerul Industriei si Energeticii din Republica Azerbaidjan va avea loc miercuri, ora 13:30, la sediul Ministerului Economiei şi Finanţelor din Calea Victoriei nr. 152, sala 327.
Documentul oferă posibilitatea concretizării unor proiecte de colaborare bilaterala atât in ceea ce priveşte transportul de titei din Azerbaidjan spre Europa, inclusiv prin viitoarea conducta Constanta-Trieste, cat si transportul de gaze naturale din zona Marii Caspice pentru Europa Centrala si de Est prin gazoductul NABUCCO.
De asemenea, vor putea fi dezvoltate proiecte de cooperare romano - azera in domeniul energiei electrice, dar si de creştere a exportului de utilaje si echipamente romaneşti pentru explorare, exploatare si transport titei in Azerbaidjan.
Documentul va fi semnat de Viorel Palasca, secretar de stat in cadrul Ministerul Economiei şi Finanţelor si Natig Aliyev, ministrul Industriei si Energeticii din Republica Azerbaidjan.
Ceremonia semnării Acordului de colaborare va fi urmata de o conferinţa de presa susţinuta de cei doi semnatari ai documentului.

Niciun comentariu: