miercuri, martie 05, 2008

Elita politică va fi creată


Adoptarea proiectului Legii privind votul uninominal va contribui la crearea unei elite politice şi va asigura o legătură mai bună între alegători şi reprezentanţii acestora din Parlament, a subliniat premierul Călin Popescu-Tăriceanu, în deschiderea şedinţei de Guvern.
Primul-ministru şi-a exprimat satisfacţia pentru adoptarea proiectului de lege privind votul uninominal. "În acest fel, vom avea o responsabilitate sporită a parlamentarilor faţă de cei care i-au ales. Apropiem decizia de cetăţean. Trebuie să ne aşteptăm, nu imediat, la o refacere a credibilităţii instituţiei Parlamentului", a declarat premierului Tăriceanu. Şeful Executivului a solicitat MIRA să colaboreze cu reprezentanţii Parlamentului pentru a rezolva problema colegiilor uninominale.

Recunosc că nu cred că elitele se vor reinventa numai pentru că s-a schimbat sistemul de vot. Sper că sistemul de vot să lucreze la responsabilizarea celor aleşi. Doamnelor şi domnilor, nu uitaţi ca în campania electorală să daţi la electorat cărţi de vizite, ca să ştie la cine sună atunci când vor avea nevoie.

Niciun comentariu: