vineri, martie 07, 2008

Geoană: Probabil că PSD nu va putea guverna singur


Şi eu cred că este probabil să nu se întâmple aşa.
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, că, probabil, partidul pe care îl conduce nu va putea guverna singur, dar că va încerca formarea unui guvern monocolor cu susţinere parlamentară.
Întrebat dacă împărtăşeşte opinia deputatului liberal Crin Antonescu, care a declarat că este posibilă o majoritate parlamentară PNL-PSD-PC şi UDMR, după alegeri, Mircea Geoană a spus că social-democraţii nu vor lua în calcul varianta unei alianţe decât după alegeri.
Liderul PSD a spus că, în condiţiile în care social-democraţii nu vor putea guverna singuri, în urma alegerilor parlamentare, prioritatea PSD ar constitui-o formarea unui guvern monocolor social-democrat cu susţinere parlamentară din partea unui partid, după modelul în care a funcţionat Cabinetul Năstase.
Geoană a spus că, dacă PSD nu va putea pune în practică această opţiune, se va gândi la o alianţă politică guvernamentală cu un partid care să asigure atingerea majorităţii parlamentare.
El nu a avansat variante concrete în acest sens.
Geoană a făcut aceste declaraţii după ce s-a întâlnit cu cancelarul Austriei, Alfred Gusenbauer. Cei doi au discutat despre reuniurea Consiliului European de săptămâna viitoare, despre posibilităţile Austriei de a se implica în modernizarea infrastructurii energetice şi financiar-bancare româneşti, dar şi despre vizita pe care liderul PSD urmează să o facă, în următoarea perioadă, la Viena.
Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu susţine că proiectul politic real al lui Traian Băsescu face imposibilă o relaţie între PNL şi PDL, astfel că este posibilă o majoritate parlamentară PNL-PSD-PC şi UDMR, după alegeri.

Niciun comentariu: