joi, martie 06, 2008

Guşă vrea demisia lui Videanu iar Videanu vrea...


"Sunt atât de evidente eforturile dlui Cozmin Guşă de a-şi face campanie electorală înainte de termen, încât am luat decizia să nu răspund în nici un fel acuzelor sale calomnioase. Voi exprima un punct de vedere în momentul definitivării raportului controlului Curţii de Conturi ce se află în desfăşurare, ca urmare a Hotărârii Senatului României adoptate la data de 4 decembrie 2007.
Senatul României a solicitat Curţii de Conturi un control asupra respectării de către Primarul General a hotărârilor emise de Consiliul General al Municipiului Bucureşti privind formarea şi utilizarea resurselor bugetului local pentru lucrările de asfaltare şi de înlocuire a bordurilor stradale.
În funcţie de raportul Curţii de Conturi, îmi rezerv dreptul de a acţiona în instanţă toate persoanele fizice ori juridice care în mod voit au adus atingere imaginii mele şi familiei ori afacerilor familiei mele."
Adriean VIDEANU
Primar General

7 comentarii:

Anonim spunea...

Am o rugaminte .
Acum cred ca este o anume rezerva sa-i de verde unei anumite postari pe care am pus-o pe firul: Guvernarea prin pacte.. de la AN pe la orele 17 si care de atunci firul la mine nu mai evolueaza.
Uite postarea:


ion adrian spune: Parerea ta asteapta sa fie OK

martie 6, 2008 la 5:05 pm


"Guvernarea prin minciuna si fatarnicie

@ Dl AN,

Marturisesc ca sunt profund dezamagit, caci ceea ce a fost intr-o vreme aproape o certitudine, apoi prin frecventarea blogului acesta a devenit doar o prezumtie pe care speram sa mi-o pot infirma, a redevenit o certitudine absoluta insa de aceasta data, dupa ce s-a publicat in Cotidianul de ieri miercuri 5 martie sub titlul :Strategia secreta a PSD pentru alegeri, analiza realizata de dvs si Hrebenciuc.
Mai jos se afla textul integral si ce a aparut in editia pe hartie a ziarului:

http://www.cotidianul.ro/fileadmin/2008/Martie/05-03-08/Analiza_PSD.pdf

http://www.cotidianul.ro/index.php?id=18274&art=44097&cHash=c71af98a5b,

Desigur ca analiza este rezultatul destul de asteptat si de normal al unei activitati pe care o fac multi analisti, ziaristi, ideologi de prin partide si nu are in genere nimic senzational in ea, iar chestia cu “secreta” este, asa, o gaselnita ziaristica, caci mai tot ce ati scris acolo este predictibil si posibil ca varianta.
Jalea incepe cand prin scaparea desigur neintentionata a unor propozitii ni se dezvaluie cinismul mai rau decat machiavelic de care dati dvsdovada si probabil ca intreaga conducere a PSD-ului, si probabil ca si ceilalti actori politici. Ce am observat eu in acest text, mie unul mi se pare mai grav decat ce s-a vazut in stenograme, caci aici cinismul si machiavelismul ne autentic sunt duse pana la ultima limita si acum voi incepe sa dau citate care vorbesc in sine si pe care le voi insoti totusi si cu cate un scurt comentariu:

A. La cap.II: Optiunile strategice ale PSD , la prima varianta analizata:

1. PSD „darima“ guvernul Tariceanu, cu scopul declansarii alegerilor parlamentare anticipate, suprapuse cu alegerile locale.

la Dezavantaje scriti printre altele:

“Debarcarea guvernului Tariceanu nu ofera garantii intrinsece ca se va ajunge la alegeri anticipate. Exista anumite riscuri asumate, care vor presupune eforturi deosebite pentru controlul asupra lor:
Structurare de majoritati in Parlament: chiar daca exista, cel putin declarativ, o larga majoritate parlamentara (PSD, PD-L, PRM) care sustine indepartarea actualei echipe guvernamentale, dupa acest moment va fi nevoie de un efort politic sustinut pentru a coagula noi majoritati in jurul PSD (PSD - PNL - PC - UDMR); ”
Nota mea: deci dle Nastase daramam guvernul PNL- Udmr cu ajutorul PD-L si PRM si apoi ne intoarcem spre PNL, PC si UDMR, adica ii lasam deoparte tocmai pe cei cu care ne-am unit sa daramam guvernul. Curat Machiaverlac

B. Mult mai grav este ce urmeaza si unde se vede de ce mi-a fost mie teama mereu si anume aroganta si dispretul parvenitului fata de poporul din care vine si daca din partea Guzganului rozaliu nu sper nimic, de la dvs incepusem sa sper o evolutie pozitiva, dar sunteti fara leac dle Nastase si cred ca dupa acest text voi parasi blogul in sensul ca nu voi mai antama discutii ci cel mult voi pune scurte concluzii pentru cei care au incredere in mine si nu in dvs.
Revin si citez cateva scrise de dvs la cea de-a doua varianta posibila:

2. Mentinerea statu-quo-ului, cu riscurile aferente de imagine si de comunicare pentru PSD

La acest punct scrieti la un moment dat urmatoarele:

“Aceasta optiune presupune un PSD combatant care face opozitie nedisimulata, dar care prefera sa arbitreze conflictul dintre presedinte si premier pentru a nu oferi toata puterea lui Traian Basescu.
Practic insa, o astfel de misiune va fi foarte dificil de pus in practica, intrucit argumentele de tipul „PSD prefera sa arbitreze conflictul dintre presedinte si premier pentru a nu oferi toata puterea lui Traian Basescu“ nu mai tin la electoratul roman. In plus, discursul public practicat de Traian Basescu si PD-L accentueaza, in orice circumstanta, „cirdasia“ dintre PSD si PNL.”

Nota mea: Asta este, nu adevarul conteaza ci numai gasirea acelor argumente sau lozinci care “tin”, prin care omul de rand, alegatorul poate fi manipulat si dus unde vrea clasa politica si “imbogatitii de razboi” si ghinion, unele din vechile minciuni folosite nu mai tin cum ar fi astea referitoare la dusmanul dvs si prietenul nostru Traian Basescu, si se vede din ce in ce mai clar si o “cardasie” care este reala nu-i asa.
Sa speram ca se vor gasi destui care pornind de aici sa explice romanilor ce-i asteapta cu PSD si PNL(vreau sa spun Patriciu)

C. Si infine o a treia chestiune care arata grija dvs fata de tara. Tot la aceasta varianta la avantaje scrieti:

AVANTAJE:
1. PSD nu se angajeaza in negocieri si compromisuri politice pentru a stabili datele alegerilor, care sint astfel lasate in responsabilitatea exclusiva a guvernului liberal;
2. Se mentine blocajul institutional actual, care nu este generat de PSD si care poate folosi social democratilor daca este speculat. Blocajul institutional este opera premierului si a lui Traian Basescu, a PNL si a PD-L. Nu PSD trebuie sa isi asume deblocarea actualei situatii, deoarece nu PSD se afla la guvernare. Daca acest blocaj institutional adinceste criza economica, cu efecte sociale, acest lucru nu poate decit sa permita PSD sa isi promoveze propriile alternative.

Nota mea: Practic vi se flambeaza daca avem blocaj instutional si vorba aia, sa vina si lacustele daca putem minti ca le-a adus Basescu si asta ne ajuta sa revenim la putere(cred ca numai termenul “ciolan” ar trebui folosit)
Nu v-ar fi rusine…
Spunea Bibliotecaru ca nu mai merita sa traiesti aici si i-am spus ca face fite . II cer scuze acum si in public.

Si tot in acest context la varianta 1 in care se analizeaza oportunitatea anticipatelor aceiasi problema apare exact pe dos adica in varianta “patriotic”:
“Anticipatele organizate in anul electoral maresc riscurile electorale caci se poate spune ca opozitia deliberat arunca tara intr-o criza politica, dar blocajul politic si constitutional existent dublat de criza economico -sociala(saracia resimtita mai ales de bazinul electoral al PSD) este un motiv solid cu bune valente propagandistice”

Nota mea: adevarat partid social democrat cu bazin electoral in saracime si cu lideri in bogatime, mai vine si Patriciu in cardasie cu Nastase si cine-i mai poate opri?

Domnule Nastase am spus candva, ceva ce m-a invatat si pe mine altcineva si anume:
Puterea se cucereste(deci se doreste) , se pastreaza si se exercita.
Machiaveli a descris cum se cucereste si pastreaza puterea dar subtextul sau era ca Principele foloseste puterea pentru binele poporului pe care a vrut si a ajuns sa-l conduca, pe cand voi degeneratii puterii de azi, cum este un Iliescu bolnav de febra malariei puterii, pentru care puterea este scopul in sine, supremul afrodisiac si tel al unei existente nenorocite si blestemate de urmasi (ca si Ceausescu de altfel ) care nici acum la 78 de ani nu se indura sa va lase pe voi ciracii lui sa savurati cu aceiasi patima pacatoasa mirajul puterii care nu va lasa sa dormiti
Nimic pentru tara in acest text dar absolut nimic.
A aparut o varianta a patra spune Cotidianul, in discutiile ulterioare cu care intr-adevar ar fi inceput varianta pe care v-as propovadu-i-o si eu si anume:
PSD sa ramana in opozitie inca 4 ani dar as continua eu, ca sa se curate, ca sa se purifice, ca sa devina cu adevarat social democrat, ca sa vada si sa asculte nenorocirile si nefericirea tarii, sa gaseasca remediile si sa convinga electoratul de buna sa credinta ca trebuie sa vina(nu spun revina caci trebuie sa va fie rusine de trecut)la o putere, pe care s-o exercite in interes general, pentru binele si prosperitatea tarii si a cetatenilor acesteia . Desigur s-ar putea sa spuneti si voi asa ceva, morminte varuite ce sunteti, dar cine va va mai crede? "



Te rog daca poti sa-mi spui daca a mai aparut ceva la firul respectiv dupa ora 5.05 si sa-mi spui daca crezi ca este o postare prea dura si care ar trebui oprita si daca crezi ca am unele duritati si care ar fi si sa vad daca le pot elimina.
Multumesc

Bibliotecaru spunea...

Ultimul comentariu pe care îl văd eu este Lucian Suciu spune: martie 6, 2008 la 3:38 pm

Aţi pus iar două link-uri şi deci comentariul nu va fi luat. Atunci când aveţi de pus mai mult de o link, spargeţi mesajul în două.
Cât timp mesajul are un ton civilizat, nu se poate vorbi de prea dur.

Anonim spunea...

Dar nu vezi ca este luat la moderare si deci tot cele doua linkuri au blocat firul la ora 15 la Lucian Suciu?Si eu tot pe asta il vad deasupra mea.
Am scos chestia cu: sa va fie rusine si cu referirea nominala la Iliescu si i-am mai datt odata drumul cu un scurt mesaj ptr Manuela prin care o anunt ca l-am mai imblanzit dar fondul si greata mea absoluta ramane aceiasi.
Oricum multumesc
PS Ti-am scris despre uninominal

Bibliotecaru spunea...

Nu link-urile au blocat firul.
Comentariile aşteaptă un OK de la cineva care are drept de administrare. Acel cineva intra de câteva ori pe zi şi dă drumul la ce s-a strâns. Comentariile de tip spam sunt în altă parte puse în aşteptare şi, de aceea, de obicei nu sunt observate. Este concluzia mea, de-a lungul timpului.
Deci trebuie să evitaţi să daţi link-uri. Dacă sunteţi obligat, nu daţi mai mult de unul la fiecare comentariu. Nu cred că are mare importanţă mesajul în sine, cât timp nu este injurios sau vulgar.

Anonim spunea...

1.Mi-a aparut in cele din urma mesajul putin indulcit pe care cred ca l-ai vazut acum la AN si poti observa ce am modificat, iar pe ecranul meu este in continuare vizibil asa cum a aparut cum l-am postat primul mesaj pe care ti l-am trimis copiindu-l de acolo.
Deci cred ca am depasit limita de admisibilitate dar de data asta fiind mai degraba o limita subiectiva(daca spuneam de Basescu ce am spus de Iliescu aparea cu siguranta) nu s-a putut confirma declarativ ci numai faptic(esti tinut pe margine fara sa ti se explixe de ce si trebuie sa te prinzi singur)
Doar vezi ca mesajul postat a ramas cu cele doua linkuri are doar o atentionare catre Manuesla ca m-am conformat la ce am crezut ca mi s-a transmis, m-am conformat si el este aparut.

2. ref la Videanu/Gusa asa trebuie sa faca orice politician care nu e mahalagiu sa astepte si apoi daca poate sa dea de pamant cu calomniatorul
3. Exista insulta si calomnie:
insulta este sa zic cuiva: tigan imputit sau idiotule etc, iar calomnie sa-l acuz de ceva ptr care daca ar fi adevarata zicerea mea el ar fi pedepsit in justitie, de ex. poponarule pe vremea cand homosexualitatea era incriminata, azi fiind dezincriminata ramane eventual doar o insulta si cred ca daca te adresezi lesbiano sau homosexualule nu mai este nici macar insultaci un adevar sau o eroare despre o stare a cuiva.

Bibliotecaru spunea...

:)
Indiferent dacă este insultă sau calomnie, de ce să facem noi asta în mod voit?

Anonim spunea...

Eu incerc sa nu amestec borcanele .Putem discuta si de acest aspect dar in zona moralitatii apare opinia mult mai libera decat in zona legii si eu am spus ca e bine si corect ca Videanu se duce spre zona legii sau asteapta concluzia acesteia.