vineri, martie 07, 2008

Gyula Winkler


Europarlamentarul Gyula Winkler a primit, la Bruxelles, studenţi ai facultăţii de economie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj.
Europarlamentarul Gyula Winkler a primit în cursul acestei săptămâni, la Bruxelles, un grup de 25 de studenţi maghiari ai Facultăţii de economie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj. Studenţii clujeni au putut cunoaşte, în acest fel, activitatea şi funcţionarea Parlamentului European şi au făcut o vizită şi la Comisia Regiunilor.
Salutându-şi invitaţii în Parlamentul European, Gyula Winkler a afirmat că nu este întâmplător că în grupul de studenţi majoritatea o formează stundenţii clujeni la economie, deoarece Transilvania are nevoie de specialişti în economie bine pregătiţi. „Acest lucru este deosebit de important fiindcă Uniunea Europeană este, în primul rând, o uniune economică, iar pentru ca în Ardeal să se închege o societate competitivă trebuie să se cunoască mecanismul de funcţionare a sistemului instituţiilor europene”, a spus europarlamentarul UDMR. „Scopul unor astfel de vizite este ca tinerii să cunoască principalele instituţii ale UE, să înţeleagă ce posibilităţi oferă aderarea – a subliniat Gyula Winkler. – În UE se poate munci şi ca experţi şi aş dori ca tinerii din Ardeal să vadă în această oportunitate o provocare, deoarece experienţa câştigată aici poate fi valorificată în ţară”, a menţionat Gyula Winkler, anunţând că şi în cabinetul său de la Bruxelles vor putea munci stagiari, începând din luna aprilie.

Niciun comentariu: