luni, martie 03, 2008

La mulţi ani, domnule Iliescu!




Am o dedicaţie pentru domnul Iliescu şi doamna Nina a cărui zi este mâine. La mulţi ani!... poate că ar trebui să fie mesajul real pe care domnul Iliescu ar trebui să-l dea celor care s-au îngrămădit astăzi să-l salute. Până la urmă şi politica este o iubire imposibilă.

Use to be so easy
To give my heart away
But I found that the haeartache
was the price you have to pay
I found that that love is no friend of mine
I should have know'n time after time

So long
it was so long ago
But I've still got the blues for you

Use to be so easy
Fall in love again
But I found that the heartache
It's a roll that leeds to pain
I found that love is more than just a game
Play and to win
but you loose just the same

So long
it was so long ago
But I've still got the blues for you

So many years since I seal you face
You will my heart
there's an emty space
Used to be


So long
it was so long ago
But I've still got the blues for you

Golden days come and go
There is one thing I know
I've still got the blues for you
(Gary Moore - Still Got The Blues)

8 comentarii:

Anonim spunea...

Ca sa vezi ce risti in Romanica daca esti si draguta si fiica de presedinte:

Acuzatorul Elenei Basescu a fost violat cu bestialitate

Sâmbătă, 01 Martie 2008

CANCAN a dezvaluit intr-un numar trecut ca un detinut de la Colibasi, Mihai Constantin, o taraste prin tribunale pe fiica cea mica a familiei Basescu, pe care o acuza ca l-ar fi atacat intr-un club si i-ar fi tras un sut intre picioare, distrugandu-i viata sexuala.

Reporterii nostri au intrat in posesia unui document care da practic peste cap acuzatiile de vatamare corporala indreptate impotriva Elenei Basescu. Din acest document (pe care vi-l prezentam azi in facsimil) rezulta ca acuzatorul mezinei familiei prezidentiale a fost examinat medical pentru a se stabili eventualele consecinte ale asa-zisului atac! Rezultatele examinarilor arata ca detinutul respectiv nu are vatamari provocate de Elena Basescu, dar prezinta leziuni anale, mai precis "cicatrice rectala dupa ruptura corpi cavernosi", cel mai probabil in urma unui act sexual fortat! De altfel, medicii au constatat ca detinutul are "un implant de bile din plastic pe penis", fiind suspect, mai mult, ca si-ar fi introdus voluntar in organul genital si o sarma! Din aceste motive, procurorii au dispus neinceperea urmaririi penale impotriva Elenei Basescu, sub acuzatia de vatamare corporala, insa detinutul s-a plans deja Judecatoriei Ramnicu Valcea. Mihai Constantin ne-a declarat ieri ca "procurorii au facut tot posibilul sa o scoata nevinovata pe fiica presedintelui, de aceea au scris, in mod mincinos, ca as avea leziuni anale si ca mi-as fi introdus o sarma in organ!" Procesul deschis de el va avea primul termen la mijlocul acestei luni.

Bibliotecaru spunea...

Toţi oamenii politici au trecut prin asta, mai ales femeile. Chestiunea este că deţinutul iese cu acest prilej din penitenciar. Procesul nu trece de prima fază, dar deţinutul are deja câteva ieşiri între timp. Este o modă a penitenciarelor.

Anonim spunea...

Hai, ca asta n-o stiam.Dar probabil ca si ziaristii "angajati" folosesc mai bine zis manipuleaza astfel de intamplari ceea ce este mult mai urat.

Anonim spunea...

Constat ca toate comentariile anterioare au o stransa legatura cu aniversarea(ultima de-ar fi)lu iliescu !lol
Tovarase(ca domnule nu pot sa-ti spun)matale ai probleme! De sanatate mintala in mod cert.Pai nici el insusi (iliescu) nu cred sa se laude atat . De ce crezi dumneata ca acesta creatura merita sa traiasca ? Pentru mineriade ,pentru ca s-a inconjurat de mafioti ,pentru ca nu are nimic concret de spus decat ca el este cel mai bun? Pentru ca se simte ca peste in apa in cloaca politicii romanesti? Pentru ca a devenit arhetipul vulpoiului batran care trage sforile pe spinarea prostilor de romani? Pentru ca impreuna cu serviciile secrete a distrus unica posibilitate pe care o aveau romanii dupa '89 sa redevina oameni? Pentru ca a vrut puterea care crede el ca i se cuvenea dupa nu stiu cati ani in slujba piticului cizmar idiot? Sau pentru ca dumneata si familia dumitale traiti confortabil la umbra lui?
Desigur ca demnitatea si curajul nu sunt calitati pe care sa le cultive iliescu ,sunt sigur de asta .El are nevoie de cadre de nadejde ! Atat !

Anonim spunea...

Ultimul post apartine lui gigi capsunaru

Bibliotecaru spunea...

@ gigi capsunaru
Nu am nici o treabă cu viaţa de partid, nici cu PSD-ul, nici cu PCR-ul, nici cu alt partid. Nu mă interesează viaţa de partid. Dacă m-ar fi interesat, probabil că eram şi eu băgat printr-un post călduţ al zilei de astăzi. Mă interesează astăzi politica. Nu viaţa politică, care este o mare porcărie şi de departe deloc politică, ci politica ca instrument filosofic.
De ce îl preţuiesc pe Ion Iliescu? Pentru că este printre ultimii lideri ai României care este şi om politic. Nu am treabă cu acţiunea sa politică ci cu faptul că are o gândire doctrinară, ştie ce înseamnă politică şi acţionează conform unei structuri intelectuale stabilite filosofic. Poate că Ion Iliescu gândeşte comunist, poate socialist, poate social-democrat, poate că nu este calea ideală pentru România, dar gândeşte politic.
Ceilalţi "politicieni" nu au nimic politic în comportamentul lor. Ei acţionează nu doctrinar ci ca urmare a unei politici de marketing, ca urmare a studiilor de efect maxim. Ei se vând şi cumpără. Pe ei îi interesează prea puţin de starea reală a României ci mai mult indicatori precum capital electoral, sfera de influenţă, sharing local...
Sunt şi câteva excepţii dar care îşi ascund gândirea politică pentru a nu fi excluşi din structura oligarhică.

Anonim spunea...

Hmmm de asta il are pe bombonel si hrebenciuc langa el? Pai ce fel de politica este asta ? Ce filozofie?
iliescu putea sa faca cel mai de seama gest pentru neamul romanesc : reinstaurarea monarhiei !El a ales satisfactia numarului unu cu pretul distrugerii aproape definitive a neamului romanesc .A distrus cu buna stiinta invatamantul si cultura, a infundat economia a cultivat pana la paroxism serviciile secrete .A promovat nonvalorile in functii cheie (vezi vacaroiu) A creat modele sociale si curente de cea mai joasa speta (Coposu este urat si chiaburii va pun botnita )Deci toate astea nu arata ca isi iubeste neamul ! Dealtefel tigan fiind ii este imposibil sa inteleaga un asemenea concept ce nu se poate asemana satrei ! Uf si mai sunt o groaza de spus !

Bibliotecaru spunea...

@ gigicapsunaru
Întreaga lume s-a obişnuit să folosească noţiuni într-un alt fel de limbaj de lemn. Stânga/dreapta, socialism/capitalism şi alte noţiuni aflate, de obicei, în continuu aqntagonism... Dar ce sunt exact aceste noţiuni, ce reprezintă ele, ce încărcătură, nu mai pare a şti nimeni. Nu-l bănuiesc pe domnul Hrebenciuc de o cunoaştere aprofundată a cunoştinţelor social-politice, Adrian Năstase este mai degrabă un pic mai capitalist decât un simplu social-democrat nicidecum socialist.
Doctrina unui partid, domnul meu, porneşte de la viziunea unui societăţi perfecte, lipsite de antagonismul brutal noncreativ, o societate dominată raţional şi pusă în operă de conştiinţa superioară a omului evoluat. Acea societate este obiectivul, ţinta. Doctrina dezvăluie mecanismele acelei societăţi perfecte şi nu cele ale societăţii de astăzi.
Partidul comunist, doctrina comunistă nu avea nimic de a face cu statul socialist. Socialismul era o cale de trecere de la un "actual" de început spre acea societate, indefinit utopică, cu o măsură a tendinţei asimptotice. După un timp actorii trecerii de la o societate degradată spre una perfectă au ajuns la concluzie că utopia poate deveni utilă prin angrenarea avantajelor personale. Iată de ce PCR a construit, peste tot, din ideea generos democratică, cea mai cumplită dictatură. În vest, capitalismul a impus şi el o dictatură, dar o altfel de dictatură, mai perfidă, mai greu de demonstrat. Cert este că şi socialismul, şi capitalismul creează societăţi dominate de dictatura clasei politice. Diferenţa este că în timp ce în socialism clasa politic îşi "trage" vile, maşini şi alte bunuri fără a exista un act de proprietate (Ceauşescu nu avea în proprietate casele şi celelalte valori, ci doar le avea în folosinţă) capitalismul ocroteşte proprietatea privată, lasă în urmă acte.
Doctrinar stânga şi dreapta are aceiaşi valoare de adevăr, adică sunt utopii imperfecte.
Nu o să deschid discuţii relative la valoarea umană. Un timp am avut şi eu o atitudine mai extremistă si mai necontrolată, intre timp am văzut că nici dreapta nu este raiul promis. Când am început să cercetez şi ceea ce este în spatele declaraţiilor electorale, m-am îngrozit.
Pe scurt, cred că pelagra societăţii româneşti de după momentul 1989, nu este cauzată nici de stânga, nici de dreapta, ci este o măsură a instabilităţii.