miercuri, martie 05, 2008

Pictorului Zamfir Dumitrescu


Pictorul Zamfir Dumitrescu, finalist la a cincea editie a concursului John Glover Prize, din Tasmania, Australia.
Lucrarea pictorului Zamfir Dumitrescu „Tamar Views”, structurata ca o fereastra cu patru peisaje din apropierea batranului rau Tamar, a fost selecţionată, alături de alte 42 de lucrări ale tot atator pictori, in finala editiei din acest an a Concursului „John Glover Prize” din Tasmania, Australia.
Aflata la a cincea editie, competitia este dublata de expozitia celor 43 de lucrari intrate in finala, lucrari inspirate de peisajele Tasmaniei. Dintre acestea va fi aleasa lucrarea castigatoare. Lista finalistilor concursului poate fi consultata pe site-ul organizatorilor la adresa www.johnglover.com.au.
Juriul de specialitate va anunta castigatorul editiei 2008 a concursului „John Glover Prize” la cocktailul prilejuit de deschiderea oficiala a expozitiei finalistilor, in seara zilei de Vineri 7 Martie a acestui an.
Castigatorul trofeului competitiei, in valoare de 4000 dolari australieni, reprezentand macheta in bronz al lui John Glover, realizata de sculptorul Peter Corlett primeste suma de 30 000 de dolari australieni.
In dupa amiaza zilei de Marti 11 Martie 2008 va fi cunoscut castigatorul premiului acordat de publicul vizitator, „The People’s Choice Award”, in valoare de 3000 de dolari australieni.
Lucrarea pictorului Zamfir Dumitrescu „Tamar Views” poate fi admirata in Expozitia finalistilor celei de a cincea editii a concursului „John Glover Prize”, deschisa publicului la Falls Park Pavilion in Evandale, Tasmania, incepand de Sambata, 8 Martie 2008 pana in ziua de Marti, 11 Martie 2008.
Ca si in anii precedenti organizatorii invita finalistii si publicul vizitator la un Concert de muzica de camera. Anul acesta, concertul, care include lucrari de Gounod si Dvorak se va desfasura sub bagheta dirijorului Sebastian Lang-Lessing si va avea loc Duminica 9 Martie 2008 la ora 18.30, in sala unde sunt expuse lucrarile finalistilor, in Falls Park Pavilion, Evandale.
Trebuie mentionat ca maestrul Zamfir Dumitrescu este pentru a doua oara finalist al Concursului „John Glover Prize”. In anul 2007, la editia a patra a competitiei, lucrarea acestuia „T from Tasmania”, care poate fi vazuta pe site-ul organizatorilor la adresa www.johnglover.com.au sau la Galeria „Dominus” din Bucuresti, desi nu a primit trofeul, a trezit interesul presei australiene, care a semnalat valoarea lucrarii si, care intervievadu-l pe pictorul Zamfir Dumitrescu prezent in Evandale, a reflectat pe larg activitatea artistica a acestuia.

2 comentarii:

Anonim spunea...

In sfarsit un lucru bun pentru romania...

Anonim spunea...

felicitari pentru articol! karina