marți, martie 25, 2008

Preluarea GHM MIXBETON de către CARIERE PLUS


Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea de dobandire a controlului unic direct asupra SC GHM Mixbeton SRL Cluj Napoca de catre sc Cariere Plus srl Bucuresti, societate controlata de SC Lafarge Ciment (Romania) SA. Conform legii concurentei (nr 21/1996), sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

Dobandirea controlului asupra SC GHM Mixbeton SRL este o concentrare economica ce indeplineste conditiile prevazute de legea concurentei si in consecinta, este supusa controlului, fiind notificata Consiliului Concurentei.
Autoritatea de concurenta va evalua aceasta concentrare economica in scopul stabilirii compatibilitatii operatiunii cu un mediu concurential normal.
Societatea achizitionata, SC GHM Mixbeton SRL, are ca obiect principal de activitate fabricarea betonului.

Niciun comentariu: