miercuri, martie 12, 2008

Proiecte pentru romii din Caransebeş


Grupul de iniţiativă “Balta Sărată” din Caransebeş, a înaintat Primăriei un proiect prin care se urmăreşte îmbunătăţirea condiţiilor de trai pentru comunitatea de romi care locuieşte în acest cartier, transmite corespondentul AMOS News.
Municipalitatea din Caransebeş a aprobat un program social pentru comunitatea de romi din cartierul Balta Sărată. Primăria va contribui cu câteva mii de euro, însa cea mai mare parte a finanţării ar urma sa provină din fonduri europene.
Proiectul vizează, în primul rând, modernizarea unui drum, în lungime de 500 de metri, necesar pentru accesul în cartier. De asemenea, se propune construirea unui centru de tip baie comunală şi două grupuri sanitare, destinate îmbunătăţirii condiţiilor igienico-sanitare ale comunităţii.
Suma estimată pentru acest proiect se ridică la 65 de mii de euro, contribuţia administraţiei locale fiind de 3500 de euro.
Iniţiatorii proiectului intenţionează să obţină restul sumei din fonduri europene. Proiectul a fost aprobat de Consiliul Local şi preluat de Serviciul Programe, Proiecte, Integrare Europeană al municipalităţii. (Vali POPOVICI)

Niciun comentariu: