miercuri, martie 05, 2008

România va deveni cel mai mare constructor de automobile din zonă


După finalizarea privatizării Automobile Craiova, România va deveni cel mai mare constructor de automobile din Europa Centrală şi de Sud-Est, a subliniat primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu, la începutul şedinţei de Guvern. Premierul Tăriceanu şi-a exprimat satisfacţia pentru aprobarea de către Parlament a proiectului de privatizare a întreprinderii de la Craiova.
"Mă bucur că putem finaliza acest proiect pe care l-am iniţiat la nivelul Guvernului. Putem să asigurăm locurile de muncă muncitorilor de la Craiova, putem să le asigurăm venituri care să le permită un trai decent. Se va constitui o întreagă reţea de furnizori de piese şi componente în jurul acestei întreprinderi, care va deveni al doilea pol industrial major al industriei construcţiei de automobile din România", a declarat premierul Tăriceanu.
Semnarea documentelor de finalizare a privatizării şi predarea către noul acţionar vor avea loc la sfârşitul lunii martie, la Craiova, a anunţat premierul Tăriceanu, care a avut ieri o întrevedere cu şeful companiei Ford, John Fleming. De asemenea, şeful Executivului a arătat că a avut ieri, la Geneva, mai multe discuţii cu reprezentanţii unor companii importante din domeniul construcţiei de automobile, care şi-au manifestat interesul de a investi în România.

Niciun comentariu: