sâmbătă, martie 22, 2008

Traian Băsescu la Uzinei Automobile Craiova


Participarea preşedintelui României, Traian Băsescu, la ceremonia transferului oficial al drepturilor de proprietate ale Uzinei Automobile Craiova către compania americană Ford

Preşedintele României, Traian Băsescu, a participat astăzi, 21 martie a.c., la Craiova, la ceremonia de semnare a documentelor de finalizare a privatizării Uzinei Automobile.

Iată, integral, alocuţiunea susţinută de şeful statului cu această ocazie:

„Bună ziua,

Încep prin a mulţumi Grupului Ford – domnului Fleming – şi Guvernului României – domnul Călin Popescu-Tăriceanu - pentru invitaţia pe care mi-au făcut-o, de a participa la această ceremonie. Am venit cu plăcere, am venit cu speranţă şi am venit cu convingerea că, pentru craioveni, este un lucru bun ceea ce se întâmplă astăzi. Este un lucru bun nu numai pentru ei, pentru muncitorii uzinei, dar şi pentru România.

Dacă am putea să ne imaginăm astăzi, privind ce este acum în uzină, cum va arăta aceasta peste 4 ani – cifrele pe care le-am văzut sunt impresionante. Peste 4 ani, această uzină va produce 300.000 de autovehicule pe an – vă puteţi imagina diferenţa? În vremurile cele mai bune ale vechii uzine, s-au produs 25-30 000 de autovehicule. Impactul va fi extraordinar – nu numai în Craiova, nu doar în regiune – ci pentru România.

Aş vrea să mulţumesc celor de la compania Ford pentru această şansă pe care o dau României – ei nu investesc în nişte maşini care vor fi produse peste 4 ani, ci investesc încredere în oamenii din ţara noastră, în oamenii de la Craiova. În plus, investesc lucrul care, pentru un om de afaceri, înseamnă proba supremă a încrederii – banii. 675 de milioane de dolari vor fi investiţi în această uzină, pentru a ajunge să producă 300 000 de autovehicule pe an.

Mulţumesc încă o dată şi îl rog pe domnul John Fleming să transmită mulţumirile mele lui Bill Ford, pentru încrederea pe care a avut-o în România. Mulţumesc echipei Ford care a negociat, mulţumesc echipei de negociere a Guvernului României şi Primului-ministru, care au ştiut să fie atât de flexibili cât a fost necesar pentru ca această investiţie să se producă.

Vă mulţumesc mult tuturor!”

2 comentarii:

Anonim spunea...

Un text excelent, decent.

Anonim spunea...

Dar trebuia sa-l provoace Tariceanu, ca de provocat l-a provocat, ca sa dea cu mucii-n fasole.Poate ca era obligat sa raspunda caci T. de fapt a incercat sa exploateze o situatie si daca B. nu avea reactie ar fi rezultat ca accepta, dar consider totusi ca B. putea sa astepte si apoi un comunicat de presa lamurea cestiunea, dar este prea impulsiv, insa din experienta am constatat ca javrele, mincinosii, ipocritii, intr-un cuvant toate scursurile sociale pe care cu drag si respect dupa cum vad eu (probabil ca pentru functie dar fara sa ne delimitam clar)le tinem veseli in spinare au rabdare nu sunt impulsive decat deliberat, calculat, te asteapta noaptea la colt de strada, pentru ca fara martori sa-ti "dea la cap"...